Dünya Arkadaşlık Gününe Özel Film Önerisi: The Kings Of Summer (Spoiler İçerir)



Bugün Dünya Arkadaşlık günü imiş. Ben de sizlere bir film önermek istiyorum. Yıllar yıllar önce izlediğim bir film. ''The Kings Of Summer (Yazın Kralları)'' filmimizin adı. 2013 yapımı bu filmi görür görmez izleme hevesinde bulundum. İyi ki izlemişim. Film ABD yapımı. Imdb Puanı : 7.2 










 The Kings Of Summer'ın konusundan bahsedersek: Özgürlüklerini kanıtlamak ve bağımsız olmak isteyen 3 gencin, ailelerinden kaçıp ormanda yeni bir hayat kurmalarını konu edinir. 3 gençten ikisi çocukluktan beri arkadaşlar(Joe ve Patrick). 3. arkadaşları okul partisinde tanışacakları ilginç bir kişilikte olan Biaggio olacak.




 Öncelikle neden böyle bir karar aldıklarını anlatayım sizlere. Joe ve Patrick'in aileleri onlara göre iyi bir aile değildir. Joe ve Patrick onlardan her an sıkılıp, bunalırlar. Patrick'in anne ve babası çok temiz, kibar ve kuralcı bir ailedir. Patrick de 18 yaşında bir genç olduğu için kuralları yıkmak, eğlenmek ister haliyle. Joe'nun babası Patrick'in ailesi kadar ilgili değildir ve Joe da onların ilgili bir ebeveyn olmasını ister. Annesi yoktur. Evlerinde oyun geceleri olur ve Joe 18 yaşına geldiğini, artık çocuk olmadığını düşünürü. Neden hala oyun oynadığını anlayamaz? Neden evlerinde bu kadar saçma kurallar vardır çözemez. Oyunda bile babasını sevmediğini belirtir ve kavga çıkarır.



  Bir gece okulun düzenlediği partiye gitmek isterler ama Patrick'in anne ve babası gitmesine izin vermez. Patrick de bu kadar sıkmaya gelemez ve Joe ile evden kaçarlar. Joe partide bir kıza aşık olur. Sarışın, güzel bir kız olan Kelly, Joe'yu arkadaş olarak görür fakat bunu daha sonra belirtir.
 Derken o gece Biaggio adında bir genç ile tanışırlar. Biaggio, konuşkan, yılışık ve samimi bir tiptir. Joe ve Patrick başta onu sevmezler fakat peşlerini bırakmayan Biaggio'ya zamanla alışırlar. Ona planlarından bahsederler. Planları evden kaçıp, ormana yerleşip, ömürleri boyunca orada yaşamaktır.


 Tabi bu sırada aileleri onları deli gibi aramaktadır. Polise haber verirler, meraklanırlar, ilgisiz anne baba bile üzüntüden ne yapacaklarını şaşırır.




 Ev planını çizerler, oradan buradan buldukları tahta parçalarla ve evden aldıkları eşyalarla, tam istedikleri yere ormanın sakin bir köşesine evlerini yapmaya başlarlar. Artık evleri hazırdır, şimdi asıl önemli olan vahşi doğada hayatta kalabilmek. Yemek yiyebilecek bir şey bulmak için her yeri ararlar fakat balık tutamazlar, fare vs. yakalayamazlar. Derken Joe akıllılık ettiğini zannedip ormana yakın olan bir burgerciden yiyecek alır ve arkadaşlarını kandırır. Tabi bu kandırma uzun sürmez, öğrenildiğinde büyük bir hayal kırıklığı ve üzüntü sarar ortamı.




  Derken bir gün Kelly ve arkadaşları gelir evlerine. O sırada Kelly'in aslında Patrick'den hoşlandığını gören Joe, aynı etkileşimi Patrick'den de görünce arkadaşlıkların arasına bir kız girmiştir. Joe bu yüzden evi terk etmiştir ve zamanla arkadaşlarını özlemeye başlar. Bu sırada Patrick ile Joe'yu ayırdığından Kelly yaptığı şey için pişmanlık duyar.


 Eve döndüğü günden sonra bir sabah Joe'ya bir yılan saldıracakken Biaggio önüne atlar ve olan ona olur. Hastaneye kaldırır ve çok şükür ki kendine gelir. Joe da Patrick ve Kelly ile barışır ve mutlu son :)

 Evet gelelim bu filmin hangi tarafında Dünya Arkadaşlık günü ile bir bağlantısı var sorusuna. Şöyle ki: Öncelikle birine güvenmek zordur. Siz birine güvenirsiniz ve o kişi sizin arkadaşınız olur. Onunla eğlenir, onunla gülersiniz. Büyük hayaller kurar, bazen ailenizi bile geride bırakırsınız onlar için. Aynı kandan değilsinizdir fakat öyleymiş gibi hissedersiniz. Her şeyinizi paylaşırsınız, hayatınızı bile. Bu film bana bunu gösterdi. Özgür olmak, arkadaşlığı tatmak, hayattan zevk almak için her şeyi bırakan bu 3 genç kısa bir zaman diliminde de olsa, gençliği, sevgiyi, tutkuyu, macerayı ve hayatta kalmayı öğrendiler.



Bu filmi izlerken içiniz ısınacak, yüzünüzde kocaman bir gülümsemeyle ekrana bakacaksınız.  Müzikleri de güzel bu arada.

 İyi seyirler şimdiden ve Dünya Arkadaşlık Günününüz Kutlu Olsun.. :)





Resim Kaynakları: https://tr.pinterest.com/pin/376121006350268191/
https://tr.pinterest.com/pin/754353006316481172/
https://jetfilmizle.vip/yazin-krallari-turkce-dublaj-izle.html/2
megashara.com/movies/775843/koroli_leta_the_kings_of_summer.html?show_all=1
https://yandex.com.tr/gorsel/search?text=the%20kings%20of%20summer&from=tabbar
https://yandex.com.tr/gorsel/search?text=yaz%C4%B1n%20krallar%C4%B1%20filmi%20hakk%C4%B1nda%20inceleme&from=tabbar





Yorumlar

Popüler Yayınlar