Saten Nedir? Neden Çekicidir? Nasıl Ve Kim Bulmuştur?

Sateni çok sevdiğimden kimin ve nasıl bulduğunu araştırmak istedim. Saten olarak değil fakat buruşmaz kumaş olarak karşıma çıktı.


Buruşmaz kumaşın geçmişi 14 yıllık bir araştırmaya dayanıyor. Dr. RS. Williams başkanlığındaki bir ekip tarafından Manchester'da Tootol Broadhurts Lee Tekstil labaratuarında 9 Ağustos 1932 yılında bulunduğu açıklandı. Bu kumaştan ilk üretilen parça kravat oldu ve çok sattı. 1933 yılına baktığımızda bu kumaşı eşarplarda da kullanılmaya başlandığını gördük.

                                                         Manchester'daki Lee House 

  Şirketin buruşmaz kumaş patentini alan Lee, günümüze kadar bu modanın sürmesini sağladı. Fakat 1991'de el değiştirerek Coats Viyello'ya devredildi.

 Bana göre saten de bu kumaş türünden ortaya çıktı. Çünkü saten de buruşmuyor, kırışmıyor. Zarif ve hoş bir dokusu var. Diğer iplerden farkı daha ince iplik şeklinde dokunmasıdır. Tercih edilmesinin en büyük nedenlerinden birisi de uzun ömürlü olmasıdır. Ayrıca sağlık yönünden herhangi bir zararı da yoktur.

 Daha çok elbiselerde, geceliklerde ve nevresim takımlarında kullanılır. Özellikle saten gecelikler oldukça moda ve diğer geceliklere göre daha çekicidir.




 Peki neden bu kadar çekicidir? 

 Saten kadın vücudunun eğimlerini ve kıvrımlarını gizlemekte oldukça iyidir. Hassas kumaş sizi oldukça çekici gösterir. Bir şey ne kadar gizli ise o kadar merak uyandırır gibi düşünün. Gelinler de balayında saten giymeyi tercih ederler.

 Kendi fikrimce sateni bayağı seviyorum. Çünkü rahat ve huzurlu hissettiriyor. Kaygan olması, üzerime yapışmaması da hoşuma gidiyor. Ütü yapmanıza gerek yok. Oldukça da sıcak tutuyor. :)

Resim Kaynakları: https://needle-sharp.com/products/deep-mint-stretch-cotton-sateen
https://coldade.tumblr.com/
https://wallp.depins.top/index.php/2019/05/01/wallpaper-tumblr-silk/
https://www.pinterest.ru/pin/558727897522198809/
https://www.pinterest.ru/pin/558727897522110949/


Yorumlar

Popüler Yayınlar