Rota 4: Legoland Ve Sea Life



Bir hafta sonumuzu da etkinlikle geçirdik. Özellikle arkadaşım Legoland'a gitmek çok istiyordu. Ama Legoland'a gidince hayal kırıklığına uğraması da kısa sürmedi. Legoland'in oyun alanına sadece çocukla giriş yapabiliyorsunuz. Bunun nedeni (göremediğimiz için bilmiyoruz) çocuklara özel oyunlar olması herhalde diye düşünüyoruz. Legoland'de kendinizin oluşturabileceği lego parçaları var ve istediğin figürü yapıp satın alabiliyorsunuz. Biz de Batu ile yaptık. Hayal kırıklığına uğranan şey ise küçük olması, satış alanının bile küçük olmasıydı. Çok fazla lego çeşidi yoktu. Bu açıdan bize hüsranı yaşattı.
İşte yaptığımız Legolar :)

Sea Life'a gelirsek. Sea Life bence vermiş olduğu hizmete göre biraz pahalıydı. Biz 10 tl'lik indirim ile 49 tl'ye girdik. O da öğrenci olduğumuz için. Normalde hayvanat bahçelerini sevmem. Karşı çıkarım hatta. Fakat sırf merakımdan girdim. Akvaryum bakımsızdı öncelikle. Balıklar maalesef ki oldukları yerden farklı bir yere gidemiyorlardı. İşte üzüldüğüm nokta bu. Hayvanların habitatları ile oynamak. Evet gittin, gezdin diyeceksiniz. Maalesef yurt dışına gidecek ve onları doğal yaşam alanlarında görecek durumum yok. O yüzden gidiyorum bu tarz yerler. 
Girerken sayım amaçlı fotoğraf çekiliyorsunuz. Zorunlu. Fotoğrafımızı alalım dedik. 40 tl olduğunu gördük. Kalması daha makbul. Hiç bir özelliği yok. Arkaya deniz fonu yerleştirip size veriyorlar ve bunu 40 tl'ye satıyorlar. Bence değmez. Güzel bir şey yok mu diyeceksiniz? Var. Çocuklar için bol oyun alanları var. Zaten hep onlar şanslı :( Bizim zamanımızda yoktu bu tarz yerler. O yüzden küçük yaşta bilgi edinmeleri ve görmeleri onlar için ekstra bir güzellik. 








 Ve kızdığım bir noktada yabancısı ve yerlisi olsun zararlı olmasına ve uyarılara rağmen balıkların fotoğraflarını flaş ile çektiler. Uyarı görmelerine rağmen hem de.

Tavsiyem yok bunlar için. Fakat gezip görmeniz konusunu sizlere bırakıyorum. :)

Yorumlar

Popüler Yayınlar