Book Club (Kitap Kulübü Haricinde Her Şey)

Evet düşünün günün birinde yaşlanıyorsunuz. Artık emeklisiniz ve uğraşacak bir eğlence bulmuşsunuz. Yanınızda yakın arkadaşlarınız var. 4 kişilik bir kitap kulübü kurup, aynı zamanda dedikodu da yapabiliyorsunuz.Başta edebi kitaplardan oluşan bir film diye düşünmüştüm. Fakat film sıkıcı olmasın diye sanırsam tek bir seriden yola çıkarak yapılmış. IMDB puanı 6.1 filmin. Oldukça düşük. Ben filmi izlerken aralarda tebessüm ettiğimi hatırlıyorum. Repliklerin bazıları zekiceydi.


Konusu zaten bahsettiğim gibi 4 yaşlı kadının içlerindeki hayat enerjilerinin solmaması ile kitap kulübü açmaları ve kulüpte kitap hakkında her şeyi konuşmaları. Kitap olarak E.L.James'in 3'lü serisi Grinin elli tonu konuşuluyor. 4 deli kadın kitabı okurlarken kendilerinden geçiyorlar. İçlerinden birisi aşka inanmak istemiyor. Her ne kadar erotizm içeren bir kitap da olsa, karakterlerimiz sonunda aşkın varlığını yaşadıkları ve tanıştıkları insanlarda buldukları için kitabın temasının bu yönde olduğu kanısına varıyorlar. Hayat erotizmden ibaret değildir, insan bir şey hissetmezse erotizmin de bir anlamı olmaz.

Filmin anlatıcısı olan Diane, ölen eşinin ardından çocukları ile kalır. Çocukları babaları öldüğü için annelerine pür dikkat göz kulak olmaya başlarlar. Fakat Diane yaşamın kısa olduğunu, bunun için de kendisini rahat bırakmalarını söyler. Sevdiği adamla yaşar. Aslında ne kadar yaşlı da olsa her şeyi tatmak ister insan.


Sharon 18 yıldır kimse ile çıkmamış, evlenmemiş ve bunun böyle doğru olacağını kabullenmiş bir kadındır. Kedisi ile yaşamaktadır. İnternetten bulacağı George adıyla bir adam hayatını değiştirecektir.


Vivian da Sharon gibi evlenmemiştir. Eğer aşık olursa hep üzülecekmiş gibi düşündüğü için kimseye aşık olmak da istemez. Fakat o da Arthur'u bulur ve hayatı değişir.


Carol ise evlidir fakat cinsel hayatı iyi gitmediği için sürekli bir şeyler dener. Ama asıl yapması gereken o değildir.

Yorumlar

Popüler Yayınlar