Rota:8 :Armutlu Tatil Köyü

Yalova'nın küçük ama büyük olan ilçesi Armutlu'ya gitme fırsatı yakaladığımda heyecanlanmıştım. Sakin ve ailemle dopdolu kısa ama güzel bir tatil geçirmeyi ummuştum. Evet umduğum bazı şeyler oldu. Sakin değildi. Oldukça hareketli ve kalabalıktı Armutlu. Buna rağmen olduğumuz bina çok dolu değildi. Fakat üzerimizdeki aile sadece kendileri varmışçasına tatil yapıyorlardı. Sabahın köründe Anne diye seslenmeler, bağrış çağrışlar, kapı çarpmalar tabiki bizleri uyutmadı. Armutlu'ya dönersek bizim gittiğimiz yer tatil köyü olarak geçiyordu. Yani özel mülk. Adadan oluşan bu yeri almışlar ve üzerine bina yapıp, alttan da kaplıca sistemleri, sıcak su sistemleri döşemişler. Hemen hemen her yeri bu şekilde maddiyata döküp pazarlamışlar. Bunun ne kadar iyi, ne kadar kötü olduğu tartışılır bir durum tabi. Bana göre evet kaplıca vs. güzel ama hemen hemen her şeyden para alınması kimsenin hoşuna gitmez. Binalar ve diğer yerler biraz eski. Açıldığından beri çok fazla şey değişmemiş gibi görünüyor.





Kaplıca dışında, spa, masaj, balık terapi, çamur terapi gibi birçok alana sahip hizmetleri sağlıyor. Biz havuza girdik ve çok eğlendik. 3 saatlik 15 tl ödemeniz yeterli. Kaldığınız dairede yemek aletlerinin hepsi var. Yalnızca gittiğinizde alışveriş yapmayı unutmayın. Tabi dışarıdan yemeyecekseniz. Kahvaltı kaldığınız kişi sayısı kadar fiş verme imkanları yok yalnızca 4 adet yani çekirdek aile sayısı kadar. Aynı şey havuz fişleri için de geçerli. Tabi bu kurallar belki değişebilir. Ben sizlere yaşadığımız durumu anlatıyorum. Dairenizde banyonun yanında bir de kaplıca suyu akan bir küvet bulunuyor. İstediğiniz zaman açıp dinlenebilme imkanı bulabilirsiniz.


Bunların dışında dışarıda belli bir miktar karşılığında atv, bisiklet vb. aletlere binip keyif yapabilirsiniz. Genel anlamıyla sizi mutlu edecek fakat maddi anlamda zorlananlar için tavsiye edemeyeceğim bir yer oldu Armutlu tatil köyü. Evet çok olanağı var fakat hepsi ücretli. Ama yaşlılar, hastalar ya da kaplıcaları seven biri iseniz gelebilirsiniz.

Yorumlar

Popüler Yayınlar