Birlikte Her Şeyi Yapmamız Mümkün! (İğne İplik Filmi Üzerine Kısa İnceleme)

Dün Tv'de izlediğim Sui Dhaaga filmi bazı fikirlerimin değişmesini sağladı diyebilirim. Öncelikle yalın ve sade bir film izlemek isterseniz mutlaka bu filmi izleyin derim. Filmin baş rolünde Anushka Sharma ve Varun Dhawan oynuyor. Hint filmlerinin konuları oldukça ilgi çekici olduğundan (bana göre) bu film de oldukça ilginç geldi gözüme.


Filmin Konusu

Mamta ve Mauji görücü usülü evlenmiş ve bu yüzden de birbirlerini tanımaya pek fırsatları olmamış bir çifttir. Ailesi çok zengin olmamakla beraber Mamta ev hanımı, Mauji de bir dikiş makinesi dükkanında satış yapmaktadır. Fakat Mauji bu dükkandan para kazansa da yaptığı hayvan taklitleriyle patronunu ve oğlunu güldürmeyi başardığı için biraz daha fazla para alıyor. Mamta Mauji'nin bu durumundan rahatsız olması üzerine ondan işten ayrılmasını ve baba mesleği terziliğe geri dönmesini istiyor. Ve olaylar tam bu noktada gelişiyor.


Mauji'nin bir dikiş makinesi yoktur ve lazım olduğu zaman komşusundan ödünç almaktadır. Derken birden annesi rahatsızlanır ve hastaneye yatırılır. Mauji ve Mamta annesine hastanede rahat etmesi için evdeki kullanılmayan kumaşlardan entari dikerler. Bu entariyi gören herkes diktirmek ister ve Mauji'nin severek yapmak istediği iş olan terziliğe ilk adımı atmış olur. Fakat eve gittiğinde dikiş makinesini komşusunun aldığını ve geri vermek istemediğini görünce sinirlenir.Ne yapacaklarını bilemeyen çift şehrin kilometrelerce uzağında yarışma sonucunda verilen bedava dikiş makinesini almaya giderler. Mauji sınava ayağında yara yüzünden geç kalınca Mamta pek bir şey bilmediği ve dikiş makinesini alamayacaklarını düşündüğü için ağlamaya başlar. Burası benim için çok hüzünlü bir sahne oldu.


 Mauji'nin gelmesiyle yastık kılıfı dikmeyi başaran çift birlikte güzel bir iş çıkarırlar ve makineyi alırlar. Makineyle diktikleri onlarca entariyi sahiplerine verirler. Amcası onlara kendi firmalarında çalışmak üzere teklifte bulunur. İşi kabul ederler ama diktikleri entariyi değiştirip farklı bir şekilde satmayı karar veren firmanın yaptıkları hoşlarına gitmez. Zaten işe girerken dikiş makinelerini de depoya kaldıran firmaya öfkelenirler. İşten çıkarlar ama makinelerini alamazlar. Ne kadar uğraşsalar da başaramazlar. Sonra önemli bir yarışma için komşularıyla beraber birçok elbise dikerler. Sonunda birinci olurlar.





Film bana bir insan çaresizken neler yapar onu öğretti. Yaptıkları şeyler belki diğerleri için önemli değildi ama insanlara kendilerini ispatladılar. Hiç bir zaman haksızlığa uğradıklarında pes etmediler. Birbirlerini tanımayan bu çift zamanla hem işlerine hem de birbirlerine aşık oldular. Hiç bir zaman birbirlerini bırakmadılar. En önemlisi mutlu oldukları işi yaptılar ve kimseye boyun eğmediler.


Yorumlar

Popüler Yayınlar