Değişik Bir Hitler Sevdası: Jojo Rabbit

2019 filmi Jojo Rabbit, 6 dalda Oscar'a aday olmuştur. "En İyi Uyarlama Senaryo" ödülünü kazanmıştır. Imdb puanı:7.9



Jojo Rabbit filmi ile karşımıza minik, şaşkın, Hitler sevdalısı bir çocuk çıkıyor. Karakterimizin adı Johannes. Kendisi yaşına rağmen bilgili ve kültürlü bir çocuk. Fakat şöyle bir şey de var. Zaten o dönemde savaş olduğu için çoğu şeyden haberi olmaması da imkansız. Ama büyümüş de küçülmüş misali bir havası var. En yakın arkadaşı Yorki. Birlikte kampa giden ikili hep yan yanalar. Johannes kampa ayak uyduramayan bir çocuktur. Ne yaparsa yapsın arkadaşları ona gülmektedir. Yorki dışında. Tavşanı öldür diye tutturan arkadaşları karşısında isteklerini yerine getiremeyen Jojo'ya Jojo Rabbit adını verirler. Küçük yüreği tavşanı öldürmeye kıyamaz.




Jojo'nun hayalinde Hitler ile konuşması filme farklı bir vizyon katmış. Hitler'i canlandıran Taiki Waititi filmin yönetmenliğini de üstlenmiş.  Scarlet Johansson'un Jojo'nun annesi rolünde olması da filmi izlemek için ayrı, güzel bir neden olmuş.



Jojo evde yalnız kaldığı sürece evi keşfetmeye çıkar gibi üst kattan sesler duyar ve ayağa kalkar. Annesini gizli geçidini ve sığınağı fark eder. Evinde bir Yahudi kızı sakladığını öğrenir ve ona yardım etmeye çalışırken ona aşık olur.

Bu saf ve temiz filmi izlemenizi mutlaka tavsiye ederim. Geçmişin izlerini sıcacık bulabileceğiniz naif bir film.

Yorumlar

Popüler Yayınlar