Rota: 11 Ballıkayalar Doğal Yapı

Gebze’de bulunan nadir yerlerden biri olan Ballıkayalar güzelliği ile şaşırtıyor. Çünkü Gebze’nin geneli sanayi bölgesi olduğu için arada bu tarz doğal yerlerin olması güzel bir durum. Tabi bu günlerde pandemi olduğu için dün neredeyse Gebze’nin yarısı Ballıkayalarda’ydı. Neyse ki kimseyle temas etmeden ve maske takarak pikniğimizi yapıp, evimize geri döndüm. Fakat insanların hiçbirisi maske takmadan gezdiler. Normalleşme sürecinden dolayı insanlar kendilerini dışarı attılar. Ama önlem almadan. Biz erken saatte gidip, erken saatte geri döndük. Çünkü baktık ki kalabalıklaşıyor ortalık riske atmaya değmez.







Özellikle de suyun dinlendirici sesi ile kuşların cıvıltısını dinlerken gelen insan sesleri tüm güzel ortamı bozmaya yetti. Gelecekler tabi gelmeyecekler değil. Fakat sen eğer dışarı çıkıyorsan sesinin yükseltisini ayarlamak zorundasın. Evinde ya da köyünde olduğun gibi bağırmanın kimseye faydası yok. Bu tarz şeyler belki kimilerine göre normal gelebilir ama sessiz sedasız piknik yapmanın ve huzurla doğayı dinlemenin önemini anlamak zor da olmasa gerek. Ayrıca doğayı fütursuzca pisletmek de buna dahil. Elinde her ne varsa yere atmak çok mu normalleşti günümüzde gerçekten anlamıyorum? Yani bu dünya bizim değil hiçbir zaman da olmadı, olmayacak da. Neyin çabası ve umursamazlığı anlam veremiyorum. İlerleyen yıllarda, ne zaman olur bilmiyoruz tabi, doğa yok olacak ve çocuklarımız, torunlarımız yeşile dahil hiçbir şey göremeyecek. Gerçekten bunları mı istiyoruz? Her şey betonlaşsın, her yer pislensin mi istiyoruz?



Ballıkayalar’a gelirsek, kamp yapanlar olsa da bize göre taşlık alan olduğu için kamp yapılacak bir yer olduğunu düşünmüyoruz. Zemin çok sert. Şişme yatağınız ya da ona benzer bir şeyiniz varsa durum farklı tabi.


Biz hamak kurduk ve ateş yaktık. Tabi doğaya zarar vermeden. Çöplerimizi de çöp kutusuna attık. Güzel ve eğlenceliydi. Sadece doğayı dinlemek için bile gidilir. Tabi insanlar gürültü yapmaz ise dinleyebilirsiniz.

Otopark ücreti:10 Tl, Normal Giriş:Ücretsiz 

Yorumlar

Popüler Yayınlar