The Boys'un 2. Sezonu Nasıl Desem Acayipti! (Spoiler İçerir!)

 İlk sezonunda sizlere dizinin nasıl konusu olduğunu, ne gibi tuhaflıklardan meydana geldiğini anlatmıştım. https://galaksidekiizler.blogspot.com/2019/09/yaramaz-cocuklar-boys-dizisi-hakknda.html



Şimdi asıl merak ettiğim 2. sezonu izlediğimde affedersiniz ama ''Bu ne lan'' dedim. Olaylar o kadar farklı boyutlar aldı ki, izlerken çoğu kez gözümü kapattım. Kanlı şeyleri pek sevmem ve ikinci sezonunda o kadar çok var ki insanın midesi bulanıyor. Ama diziyi merak ediyorsun ve bu şekilde izliyorsun. Neyse kaldığımız yerden devam edersek bu sefer çok spoiler vermeden anlatacağım.

Seven'dan ayrılan Deep ve A-Train'den sonra kahramanların arasına Black Noir ve Stormfront adlı kişiler katılıyor. Burada Stormfront'un ismini çokça göreceksiniz. Black Noir zaten bir sezonda toplasanız 2 veya 3 kez görebilirsiniz. Senaristimiz onu bir fıstık alerjisi ile bitirmeye kendisini adamış. 

Vought'un kahramanlardan sorumlu kişisi artık Ashley'dir ve Seven'la uğraşmanın ne kadar zor olduğunu anlar. Öyle ki kadın stres yüzünden saçını koparmaya başlıyor. İş dünyasının zorda kalan ama her şeyi toparlamak zorunda olduğunun da farkında olan Ashley yaşanılan şeylerden dolayı gerçekten üzüldüğüm bir karakter oldu. Ama saçlarını koparsa da savaşmaya devam edecek gibi.

Starlight Hughie'nin isteği üzerine V bileşeninden bulur ve bunu halka duyurmak için elinden geleni yaptırır ve başarır da. V bileşeni sayesinde ortaya çıkan bu kahramanlar ilk başta hüsrana uğrasalar da, geçen geçmiş edasıyla hiç bir şey olmamış gibi kahraman olmaya devam ederler. Fakat Starlight, Homeland'in ve Stormfront'un tehditleri ile başını belaya sokar. Bu yüzden de vücuduna takılan çipi Frenchie'den çıkarmasına ister ve artık Vought tarafından takip edilen bir süper kahraman olmaz. The Boys'la iş birliğine girer ve onlara yardım eder. Aranan çetemizin ve Vought'un arasında mekik dokuyarak geçirir bu sezonu. 



Hughie ruhsal olarak daha da çökmüş ve Robin'den sonra kendisini Starlight'e bırakmıştır. Bir de Butcher var tabi hayatında önemli kişileri kaybedince onlar Hughie için tek dayanak olmuşlardır. Kahramanımızın çete dışında tek bir başarısı var o da Starlight'i ve annesini kurtarmak. Burası önemli ve burada spoiler vermek istemem.



Butcher karısını ve onun oğlunu bulur fakat karısı onunla gelmek istemez.Çünkü Butcher'ın da ölmesini istemez. Geçmişteki kişilerle bağlantı kurarak oğlunu kurtarır ama aralarından birisi ölümle yüz yüze gelir. Butcher Homeland'i yine alt edemeden bu sezonu bitirir.

Homeland Madelyn'in ölümünden sonra birisini tutmuş ve Madelyn sevgisini bu şekilde yenmeye çalışmıştır. Fakat Seven'a dahil olan Stormfront'un onu gölgede bırakması Homeland'in hoşuna pek gitmez. Bu durumdan pay edinmeye çalışan Stormfront dişiliğini kullanarak Homeland'i kendisine aşık eder ya da öyle olduğunu zanneder. Aşıktan kasıt aslında Homeland'in erkeksi arzularını tatmin eden birisi haline gelmiştir. Ve bu sahneler o kadar absürd olmuş ki gerçekten süper kahraman dizisi dersiniz. 

Stormfront'a gelirsek, Vought'la büyük bir iş birliği yapmış ve geçmişi onu ele vermiştir. Son darbeyi de zaten geçmişteki yaşadıklarından dolayı alacaktır. En kötüsü de Kimiko'nun yıllar sonra bulduğu erkek kardeşini öldürmesi oluyor. 



Deep ve A-Train ise kendilerini temizlemek için elinden gelenleri yapıyorlar. Seven'a geri alınmak için daha doğrusu. Tarikata katılıp iyi bir süper kahraman olmaya çalışıyorlar. Bu sahnelerde anlatılacak çok şey var. Hepsini anlatmadan, şöyle söyleyeyim; Fresca adlı bir içecek var ve gözümüze sokuyorlar. Tarikattaki herkes bundan içiyor ve yeni gelen herkese de bundan veriyorlar. Tarikat dememe bakmayın kilise aslında. İnsanların ya da kahramanların fikirlerini yıkmayı ve değiştirmeyi ilke edinmişler kendilerine. 





A-Train Starlight'in V bileşenini ortaya çıkarttığını buluyor ve tabi ki tehdit ediyor ama Starlight da onu tehdit ettiği için A-Train Stortmfront'u bitirecek bir delil buluyor ve A-Train Seven'a geri dönüyor. 

                              

Kimiko, erkek kardeşi bulmakla kaybetmek arasındaki zamanı çok iyi değerlendiremiyor. Maalesef Stormfront'un kanlı elleri ile erkek kardeşi ölüyor. Zaten erkek kardeşi kahramanlara karşı gelen Süper terörist denilen bir grup süper kahramandan birisi. Tabi şöyle bir gerçek de var, Kimiko da öyle. Bu süper teröristleri yapanlar da Vought şirketi. Halka şirketinde çalışan Seven'ın gücünü göstermek için insanlara V bileşeninden enşekte ediyorlar ve bu hale geliyorlar. Hatta Stormfront bunların en başında yer alıyor hem de eski bir Seven kahramanı olan Lamplighter ile. Kimiko Stormfront'dan intikam almak için sırada bekliyor.



Frenchie'nin bu sezon Kimiko gibi geçmişine gidiyoruz ve Lamplighter ile olan dostluğu da görmüş oluyoruz. Aynı zamanda Kimiko'ya yardım etmek istemesi de, ne kadar iyi bir karakter olduğunun göstergesi. Onunla beraber Mother's Milk de sadece ailesine kavuşmak için elinden geleni yapıyor.



Bu aradan Meave'de kız kardeşi Elena ile konuşurken Homeland'e yakalanıyor ve Homeland'e sevgilisi olduğunu ima ediyor. Meave bir anda lezbiyen oluyor. Vought da bu durumu reklamlarla, kampanyalarla ve röportajlarla süslemeye çalışıyor. 



Tüm bunlardan sonra henüz bir kazanan yok, 3.sezonu bekliyoruz. Ama şunu söylemem gerekirse daha manyak ne yapabilirler bilmiyorum.



Senaristin ve emeği geçen herkesin eline sağlık.

3.Sezonda görüşürüz. 

Yorumlar

Popüler Yayınlar