Kendinize Söylemeyi Bırakmanız Gereken 6 Yalan

 Bazılarımız bir şeyler yoluna gittiğinde bahane uydurur ve yalan söylemeye başlar. Ya da pozitif olmak için kendilerine yalan söylemeyi alışkanlık haline getirir. 




1.Yeteri Kadar Mutlu Değilim !

Özellikle şu günlerde bu cümleyi çoğumuz söylüyor. Ekonomik yönden sıkıntılıyız, belki bazılarımızın işi yok, bazılarımız üniversiteyi kazanamadı. Ama hayatta sadece bir şey yapıyoruz ya da bir şeylere sahibiz diye mutlu olmak bence kalıcı değildir. Üniversite bitecek, paramız bitecek ama sevdiğimiz insanlar yanımızda ve onlar mutlu olmanız için en büyük sebepler aslında. Kendinize bu yalanı söylemek yerine nelere sahip olduğunuza bakın ve mutlu olmaya çalışın.




2. Yeterince İyi Değilim !

Hayatımız boyunca bizden daha iyi , güzel , akıllı olduğunu düşündüğümüz yüzlerce insan ile tanışacağız. Zamanında tanıştık bile. Peki onları bizden daha güzeli iyi ve akıllı yapan şeyler neler? Onları neden gözümüzde bu kadar büyütüyoruz? Başkaları onları övdüğü için mi? Eğer bu şekilde yaşamaya devam ederseniz hiç bir zaman artılarınızı göremeyecek hep olumsuz özelliklerinize bakıp hayattan zevk alamayacaksınız. Bir deftere zayıflıklarınızı ve güçlü olduğunuz yönleri yazın, sizin için geliştirebilir şeyler ise zamanla zayıflıklarınıza yönelin ve onları artıya çevirmeye çalışın. Ama bunun için acele etmeyin ve kendinize yalan söylemeyi bırakın.




3.İrade Sahibi Değilim !

Sabırsız ve iradeye sahip olmadığını söyleyen insanlar oldukça fazla. Bir şey yapmak istiyorsunuz ama sürekli olarak bahane kullanıp, isteğinizi erteliyorsunuz. Mesela sabahları erken kalkmak istiyorsunuz, bunun için alarm kuruyorsunuz ama ertelediğiniz için bunu bir türlü gerçekleştiremiyorsunuz. Ya da spor yapmak istiyorsunuz ama bir yararı olmayacağını bahane edip ona da başlamıyorsunuz. Bundan sonuç olarak da iradeli değilim sonucu çıkarıyorsunuz. Eğer yapmak istedikleriniz hayatınızı değiştirecek şeyler ise bu tarz bahaneler kurmadan her şeyi yapabilirsiniz. 




4.Her Şey İçin Çok Geç !

Yaşadığınız sürece hiç bir şey geç değil. Üniversite okumak istiyorsunuz ama 60 yaşına geldiniz. Peki ne engel? 60 yaşında üniversite okunmaz diye bir kural da yok. O zaman 60 yaşına da gelsen üniversite okuyabilirsin. Ya da aşık olamadın mı hala? Aşık olmanın yaşı var mı peki? 



5.Mükemmel Olmamak Bir Başarısızlıktır !

Öncelikle kimse ve hiç bir şey mükemmel değil, olmak zorunda da değil. Bir şeyin mükemmel olması demek onu hep öyle görmek demektir. Hiç bir şekilde üzülmeyeceğimiz, kusursuz sayılabilecek bir hayat demektir. Böylece mükemmellik gerçekten çok güzel bir olacakmış gibi gelecektir ama asıl tam tersi olacak ki, onun değerini daha iyi anlayacağız. Mükemmel olmak için kendimizi yıpratmayacağız.



6.İnsanları Değiştirebilirsin !

Karşındaki insanda değiştirmek istediğiniz bir özellik var ve ne kadar denersen dene olmuyor. Özellikle de çiftlerin yaşadığı bir durumdur. Karşı tarafı değiştirmeye çalışırız. Ama onu o şekliyle kabullenmek daha doğru olacaktır. Çünkü değiştirdiğinizi düşünseniz de, o özelliğini ileride yine göreceksiniz. 




Yorumlar

  1. Emeğinize yüreğinize kaleminize sağlık güzel paylaşım olmuş yazılarınızın ve bilgilerinizin devamını bekliyoruz

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Güzel sözleriniz ve dilekleriniz için ben teşekkür ederim.

      Sil

Yorum Gönder

Popüler Yayınlar