İzmit Seka Kağıt Müzesi

 İzmit'e bayadır gitmiyordum, hazır Kitap Fuarına gitmişken, Kağıt müzesini de gezmek istedim. Gerçekten 2-3 saatinizi ayırmanız gereken bir müze. Oldukça büyük ve çok fazla ayrıntı var. Biz fuara yetişeceğimiz için çok fazla gezemedik ama tekrar gitmeyi düşünüyorum. 

Kağıt müzesi ilk olarak Mehmed Ali Kağıtçı'ya ait olmakla beraber 1934 yılında açılmış ve işçilerin eskisi kadar sıkı çalışmadığı düşüncesiyle 2004 yılında faaliyeti sona ermiştir. 2016 yılında da müze haline getirilmiştir. Türkiye'de en büyük  ve en uzun faaliyet kalan kağıt fabrikasıdır. Girişte çalışanların eski fotoğrafları ile karşılaşıyorsunuz. Sonra kocaman bir tablo çıkıyor karşınıza, alfabetik sıraya göre tüm çalışanların ismi ve fotoğrafları var. Müzede eski dönemlere ait kalıntılar da var. Ayrıca çocukların gelebilmesi için Bilim Merkezi de yapmışlar.

Eğitim yapılan atölyeler de mevcut. Bu açıdan oldukça iyi, hem kağıtları nasıl dönüştürebilecekleri öğretiliyor hem de kağıt sanatını gözler önüne seriyorlar. 
























































Giriş ücretsiz. İçeride çay, kahve, su ve atıştırmalık alabileceğiniz minik otomatlar da bulunuyor ama gezerken yiyip, içmek yasak. 


Şimdiden iyi gezmeler :)

Yorumlar

Popüler Yayınlar