Kosova Maceraları

Elif ile bir anda karar verip başlattığımız bu yolculuğumuz kısa ama çok eğlenceli geçti. Bayram dedik, tatil dedik, koştuk Pristina'ya. Pristina'da AirBnb'den oda kiraladık. Fiyatı 2 gece, 2 kişi için 727 tl tuttu. Ben 1 ay önce kiralamıştım. Şimdi nasıl bilmiyorum ama odamız çok temiz ve topluydu. Pristina Hostel'den tuttuk. Yurt gibi, sıcacık bir ortamı var. Bir sürü Türk var. Yazın da yabancıların geldiğini söylediler. Biz gittiğimizde de vardı ama daha fazla talep oluyormuş.



Yemeklere gelecek olursak, Balkan ülkesi olduğu için yemekler bizim damak tadımıza uygun. Közde kol böreğini çok beğendik. Közde börek yemek isterseniz, Pristina'da minik bir yer var ve sabah 07:00'de açılıyor, 15:00'de kapanıyor. Pazar günleri de kapalı ama adını maalesef hatırlamıyorum.

Börek dışında trileçe deneyin ama her yerde değil. Biz Shpija Veter'de Macchito eşliğinde yedik. Sütlü tatlı sevmeme rağmen çok güzeldi. Burada ayrıca makarna, pizza ve şarap da denedik. Onlar da gayet iyiydi. Ortam vintage, mistik ve otantik denilebilecek kadar güzeldi.









En önemli konulardan biri de et konusu. Et helal mi diye sorduğunuzda helal cevabını alabiliyorsunuz. Müslüman çok yaşadığı için çok normal. Aurora'da köfte denemiştik, yanında da Risotto. Enfesti. Burada bir de kahvaltı yaptık. Kahvaltı kültürü pek yok Kosova'da. Sandviç yedik, güzeldi. Omlet de varmış ama bilmiyorduk. Çayı da hep sallama getiriyorlar. 



Macchito'yu çok övmüşlerdi ama bence buradakilerden pek farklı değil. Zaten kahveler ve içkiler hep İthal ediliyormuş. Rakidji ve Peja birası Kosova'da yapılıyor. Onları da beğenmedim. Ama Türk kahvesini deneyin.


Kosova'daki kitapçılara bayıldım. Butik tarzı ve oldukça güzel mekanlar. 



Burası Kosova Milli Kütüphanesi. İçeri girmedik. Dış mimarisi farklı olduğu için dikkat çekiyor.


İskender


                                                                      İbrahim Rugavo


                                                                              Tiyatro 



                                                                                 Kilise 



Biraz kötü çekmişim maalesef ama burası Rugavo. Buraya sadece saat 15:00'te otobüs var 16:00'da geri dönüyor. Zaten gitmesi 1 saat sürüyor. Biz şans eseri Vedat abiye denk geldik, o gezdirdi ama çıkması zor bir yer. Manzarası çok güzel ve özel yerler var.






Mete'nin bize yaptığı kokteyl. Çok güzeldi. 





Yorumlar

Popüler Yayınlar