Minik Hayaller Koca Dünyalar

Çok beğenilen ,sevilen Küçük Prens'in animasyonunu izledim. Değiştirilmesi daha iyi olmuş. En azından sadece Küçük Prens hikayesini değil ,bize anlattıkları diğer hikaye filme hoş bir algı bırakmış. Geleceğimizi olağanüstü düzende gördüğümüz bir atmosfer var filmde. Herkesin harıl harıl çalıştığı, evlerin arabaların, insanların kısacası her şeyin aynı tipte olduğu küçük şematik düzenler..

Dikkatimi çeken anne figürünün kızı için değil de gelecek için onu arzulamadığı ,onun için yarar sağlayacağını düşündüğü minik dünyasını ele geçirmesi .Hazırlamış olduğu ,tüm ayrıntılarına kadar düzenlemiş olduğu çalışma planı beni hayrete düşürdü.Aslında geleceğimizin böyle olacağını düşünmekteyim ama bu durumu burada beni fazlaca ilgilendirdi.Küçük kızın gezegenleri dolaşma sahnesi vardı.Küçük prensin bulunduğu gezegende çocuklar yoktu.Çocukların hayal dünyaları geniştir ama bu gezegende hayal etmek yasak,gülmek yasak.Sadece robot olmak serbest.Komutaya bağlı insan dominosu. Her şeyiniz elinizden alındığı,

gökyüzünün bile aynı olmadığı bir yer.Gökyüzüne bakmayı her gün düşünen ve bunu gerçekleştiren insanlar olsun hep.Onlar hayallerini taşısın öteye..


Yorumlar

Popüler Yayınlar