Mardin: Yine Tahmin Edemediğim Güzellik

 4. rotamız ise Mardin. Mardin bayramdan dolayı çok kalabalıktı. Bundan dolayı çok iyi gezemedik, zaten daha çok gezilecek yeri olduğunu bildiğim için tekrar gitmeyi düşünüyorum.

İlk durağımız Kasımiye Medresesi. Burada hala dersler verilmek ile beraber çok güzel bir manzara ve ruha sahip bir yer. 15 tl giriş ücreti var. 

Ayrıca burada suda yansımanıza görebileceğiniz bir çeşme var ama orada çok insan olduğu için fotoğraf çekmemiştim. Burada turdan bir abimiz suyu bir kaba koyup, duvara sıçrattı ve kırmızı lekeler çıktı. Bu eski zamanda yaşanan bir hikayeden dolayı oluyor fakat maalesef hatırlamıyorum. 










Mor Gabriel Manastırı din adamlarının Allah'a daha yakın olmaları, bir nevi inzivada olduklarını hissetmeleri için en tepeye inşa ettikleri manastır. Manzarası şahane. Giriş ücreti 50 tl. 









Mezar

Din adamların mezarları bulunuyor. Din adamları mezarlarına gömülerken, yanına bir de sandalye konulup gömülüyormuş. Ayrıca doğu tarafına doğru gömülmüşler. Bu da Hz. İsa'nın onları göreceğine inandıkları için. 







Eski PTT binası 



4.durağımız Dara Antik Kent oldu. Burada da mezarlar bulunuyor. Ücretsiz gezebilirsiniz. 









Dara'daki Yer Altı Şehri 


Deyrulzafaran Manastırı 












                                                         Son Akşam yemeği Tablosu 




Mardin Şarap Evlerin'den biri 



Dara'daki en büyük din adamının mezarı 



Mardin genel anlamda nezih ve güzel bir yerdi. 




Yorumlar

Popüler Yayınlar