Uzun Bir Aradan Sonra Manga Deneyimim: Satürn Evleri (Spoiler)

 Hisae Iwaoka'nın kaleminden toplam 7 kitaptan oluşan manganın 3 kitabını bitirdim. Japon edebiyatında genel olarak geçmişte yaşamış ruhlar ya da gelecekte başınıza gelebilecek tuhaf ve fantastik olayların konu alındığını görebilirsiniz. Satürn Evleri'nde bu sefer gelecek distopyası var ve bu gelecek acı bir geçmişten meydana geliyor. 

Satürn Evleri'nde baş karakterimiz küçük bir çocuk. Babasını bu evlerden birinde çalışırken kaybetmiş ve babasının izini sürmeye meraklı birisi. Babasının çalıştığı yerde işe girerek, babasını yeryüzünde bulmaya çalışıyor. Bu arada kendisi de gökyüzünde çalışıyor. Daha doğrusu şöyle; Satürn Evleri'nin pencerelerini temizliyorlar ama oldukça tehlikeli. Eğer yeryüzünde düşerseniz, ölebilirsiniz ve zaten halatlarla bağlı olduğunuz bir işiniz varken, bunu riske atmamalısınız.

Daha fazla hikayeden bir şey anlatmadan eğer manga okumayı seviyorsanız ya da yeni başlayacaksınız Satürn Evleri'ni tavsiye ederim. Ben de 4 kitaba mutlaka devam edeceğim sadece ara verdim.



Yorumlar

Popüler Yayınlar