Kamp Günlükleri 1: Rota Riva

Öncelikle bu benim ilk kampım değil fakat  arkadaşım ile ilk kamp deneyimiz. Arife gününde boş olan Riva bayramın ilk günü itibarı ile dolmaya başladı. O yüzden sadece Pazartesi günümüz çok güzel geçti. Birlikte Scrabble, Uno ve Frizbi oynadık. Arkadaşımın Scrabble’daki yenilgisi ile Uno’da bana hırs yapıp saldırması muhteşemdi. Tüm Uno oyunu boyunca beni alt etmeyi başardı ama sonrasında benim oyunun stratejisini anlamam ile oyunun seyri değişti. Oyunların sonunda arkadaşımı yenemesem de çok eğlendim.

Deniz kampın en vazgeçilmez şeylerinden biridir. Bizim için su soğuk ve yosunluydu. Ne de olsa Karadeniz. Suyu dalgalı da olmasa çok da iyi değildi.
Kamp alanına gelirsek her zamanki gibi insanlar doğayı mahvetmeye bayılıyorlar. Yedikleri, içtikleri ne çöp varsa kumsalda bırakıp gittiler. Yerde dikili çöl lalesini de söktüler.

Riva’ya genel anlamda bir daha gitmeyeceğimizi anladık. Ve öncesinde Elmasburnu Parkı’na gitmek istedik fakat tadilat dolayısıyla kapalı olduğunu söylediler.  Ertesi günde bir amcadan parkın açıldığını duyduk yine de gitmek istemedik. Plaj pislik dışında, insanların gürültüsü ile doluydu. Tamam eğlensinler ama suyunu çıkararak değil. Gecenin 3’ü ve önümüzde duran çadırda 3 genç vardı. Muhabbetlerini duymak istemez insan. İçtiler, yediler ve çöplerini kumsala bırakıp gittiler. Yiyip içmelerine lafım yok ama çöpünüzü bari atın bir zahmet.

Arkadaşım ateşte yemek pişirmeye çalışırken, yanımızda top oynayan bir grup vardı. Biz de haliyle sinirledik. Uyardık, bir müddet sonra başka yere geçtiler. Bu da yaşadığımız saygısızlıklardan biriydi. Top oynasınlar oynamasına ama o kadar boş alan varken bizim ateş yaktığımız yerin yanında top oynamaları sinirimizi bozdu.
Yemek konusuna gelirsek biz kendimiz yiyecek getirdik, onları pişirdik. Ama siz orada yeriz derseniz restoranlar bulunuyor. Ayrıca market ve kamp malzemeleri alabileceğiniz dükkanlar da bulunuyor. 


Diyeceksiniz hiç mi iyi bir şey yoktu kampta. Vardı. Köpekler. Çok fazla başıboş köpek var Riva’da. Bizi korumaya geldiler, biz de bir kaba su koyup onlara verdik. En çok üzüldüğüm şey onların o sıcakta su bulamaması. Ve etrafta o kadar zalim insan var ki.
Sinekler bizi biraz yediler bizi. O yüzden yanınıza mutlaka sinek savar alın. 
Bir de duş problemimiz vardı. O da parkın içerisinde kamp yapmadığımız için oldu. Tuvalet kamp yerimize biraz uzaktı ama yer tercihi bizimdi o yüzden herhangi bir şikayetimiz yok. J
Cankurtaranlar da var kamp alanında. İşlerini iyi yapıyorlar. Ama onlarda Suriyeli vatandaşların dilimizi anlamamasından dolayı nasıl uyarı yapacaklarını şaşırdılar.


Biz arkadaşım ile film izledik, yedik, güldük, eğlendik, oyunlar oynadık, yüzdük, yorulduk, dinlendik, kampı deneyimledik ama Riva’ya kalabalık olmasından ve diğer nedenlerden ötürü bir daha gelmemeye karar verdik. Bir sonraki rotamız Yalova olacak inşallah. Daha doğaya yönelik ve daha kamp yapılabilir alanlar olduğunu düşünüyoruz.

Size önemli bir not: Gece soğuk oluyor üzerinize kalın bir şeyler almayı unutmayın. Gündüzleri de çok sıcak oluyor haliyle güneş kremlerinizi alın mutlaka yanınıza. Kamp yapan çok fazla insan var o yüzden kamp için uygun bir yer. Fakat daha güzel yerler olduğuna hem fikir olduk biz. 
İlk defa kamp yapacaksanız rotanız Riva olmasın deriz. Çünkü başlangıcı burada yaparsanız pek memnun kalmazsınız.
Diğer Rota hikayenizde görüşmek üzere. :) 


Yorumlar

Popüler Yayınlar