Bir Ufo Gördüm Sanki!

Bugün Dünya Ufo günü ve ben sizlere kendi bilgilerim doğrultusunda birtakım şeyler anlatmak istiyorum.
İngilizce anlamı ''Unidentified Flying Object'' olan Ufo kelimesi Türkçe'ye ''Tanımlanamayan Uçan Cisim'' olarak çevrilmiştir.

Ufo Şekilleri 




Öncelikle okuduğum bir haberden bahsedeyim sizlere. Ufo hikayeye göre ilk olarak 1803'te Japonya'da gözlemlenmiş. Yaklaşık 3 metre boyunda, cam ve metaldan yapılmış gemi Japonya'nın sahiline vurmuş. Köylüler bu cismi gördüklerinde içinde bir de kız varmış. Kız köylülerin anlamadığı dilden konuşurmuş ve elinde de bir kutu varmış. Kutuyu da kimseye vermek istememiş. Bu kızın uzaylı olduğunu iddia eden köylülerden bir tanesi, kızın dilinden anladığını, Çin imparatoru olduğunu, evlenmeye zorlandığını, evlenmek istemeyince de ceza olarak gemiyle gönderildiğini, kutunun içinde de zorla evlendirmek istenilen adamın kellesini koyduğunu söylemiştir. Bu hikayenin ne kadar doğru olduğunu bilmiyoruz tabi ama bana mantıklı geldiği için sizinle paylaşmak istedim.


Ufodan önce uzaylı denince benim aklıma üniversitede okuduğum bir kitap geliyor. H.G.Wells'in ''Dünyaların Savaşı''. 1898 yılında yazılmış. Kitapta Mars'ta canlıların yaşamadığı düşünülüyor fakat bir gün uzaylılar (yaratıklar) ve savaş makinelerinin olduğu bir cisim dünyaya düşüyor ve her yere saldırı düzenliyorlar. Kitabı bitirdikten sonra aklıma şöyle bir şey geldi. Evet yazar bunu 1898 yılında kaleme almış ve bunları düşünmek eski bir tarih. Demek ki bunları düşünmesini sağlayan nedenler var. Bunları uydurmamış, geleceğe dair verdiği ipuçları ile bize aktarmış.


Bir de aklımda kalan bir film var. İlkokulda izlemiştim. ''Çılgın Marslılar'' filmi. Tim Burton imzalı. Çok korkmuş, ürkmüş ve tiksinmiştim. Acaba ileride bize de saldırırlar mı diye düşünmüştüm.
Daha günümüze gelirsek zaten çok fazla dizi ve film var. Avatar bunlardan birisi. Çıktığı zaman insanları çok şaşırtmış ve aynı zamanda bu tarz şeylerin var olup olamayacağını düşündürtmüştü. Avatar'da Pandora adlı bir gezegen vardı ve orada uzaylı yaratıklarımız vardı vs.

Benim için yeri apayrı olan film var:''2001 Uzay Macerası'' Üniversitede dersimizdi bu film. Çom da iyi oldu izlemem. Bu filmde ufo ve ya uzaylı yok fakat. Bu film 3 kısımdan oluşuyor. 1. kısımda evrimi anlatıyor. Maymunlar geleceğe dair bir cisim buluyorlar ve bir kemikle diğer kısmına geçiş yapıyor filmin. Uzay kısmına. Aslında var olduğumuz dünyayı beklerken bu dünyaya bizi götürmesi biraz şaşırtıcı ama oradaki çok fazla unsur günümüzde kullanılan şeyleri içine alıyor. 3. kısımda da 5.boyut yani daha ileri gelecek. Film oldukça ayrıntılı buna daha sonra değineceğim. Neden örnek olarak gösterdiğimi anlatayım. Çünkü film 1979 yapımı. Ve o tarihte bunların olması şaşırtıcı. Evet daha eski uzay filmleri var ama henüz izlemediğim için bu filmden bahsetmek istedim.






Daha eskiye gidersek ilk uzun metraj film olma özelliğine sahip ''Aya Seyahat''i de örnek olarak gösterebiliriz. Filmde bazı yaratıklar görülüyor. Ellerinde oklar, garip canavarımsı görüntüleri ile tek vuruşla ölmeleri insanlardan bir farklarının olmadığını gösteriyor. Uzaylılardan bir tanesi liderlerini öldüren insanı takip eder ve dünyalıların peşine takılır ama yeryüzüne indiğinde ne yapacağını şaşırır. Bu durumda birisi boynuna ip geçirir ve hemen onu uysal hale getirir.






Bu konu hakkında ülkemizde araştırma yapan birçok kuruluş ve insan var. Bunlardan biri Sirius Gezisi Ufo Müzesi. Turistlerin ülkemizi tanıması ve tanıtması amacıyla her yere gitmeyi amaçlayan bir projedir. Proje 5 Nisan 2011'de başlamıştır ama 2 yıl süreceği için ne yazık ki süresi bitmiştir. Ama dünya dışı yaratıkları bilmemiz adına atılan önemli bir adımdır.
Bu müze dışında İstanbul'da 2001 yılında ''Uluslararası Ufo Müzesi'' kurulmuştur. İstanbul Beyoğlu'ndadır. Gezmek istediğim müzelerden biridir ve bugün Dünya Ufo Günü olması nedeniyle ücretsiz olabileceğini düşünüyorum. Müze 11:00- 20:00 saatlerinde her gün açık. Müzeyle alakalı pek fotoğraf da bulamadım. Müzenin Denizli'ye taşındığıyla alakalı haberler okudum. Ayrıca Alaçatı'da da bir ufo müzesi var.
Ufolarla ilgili daha fazla şey öğrenmek isterseniz http://www.siriusufo.org/ sitesine de girebilirsiniz.




Resim Kaynakları: https://tr.depositphotos.com/186670136/stock-illustration-alien-spaceship-spacecrafts-and-ufo.html
https://fineartamerica.com/featured/vintage-ufo-chart-tony-rubino.html
https://tr.depositphotos.com/108611628/stock-photo-hand-drawn-ufo-doodle.html
https://auction.ru/offer/soboleva_tajny_vnezemnykh_civilizacij_2001_g-i5546089480.html
http://craftkino.ru/zhorzh-meles/
https://tr.fotolia.com/id/75473763
https://aredi.ru/the_war_of_the_worlds_h_g_wells_posle_angl_7559779618.html
https://cameralabs.org/8392-originalnye-illyustratsii-k-fantasticheskomu-romanu-vojna-mirov
https://tainav.mirtesen.ru/blog/43879948273/YAponskie-ryibaki-v-nachale-devyatnadtsatogo-veka-ne-znali-o-per?nr=1
https://www.istockphoto.com/tr/vektör/set-of-ufos-vector-illustration-gm507169052-84588903
https://ru.toluna.com/thumbs/7884360/Mars-attack
http://filmlisteleri.com/msdtwth-ec065/



Yorumlar

Popüler Yayınlar