Rota:3 Kilyos Milyon Fest Ve Arıköy

İkinci festival heyecanımı yaşadım diyebilirim sizlere. Geçen yıl acemiydim şimdi duruma göre biraz daha olgunum :) Şöyle ki Milyon Fest yanılmıyorsam geçen yılın en iyi festivali seçilmişti. Öncelikle şunu söyleyeyim festival düzenlemek zor iş. Çok fazla ayrıntısı var. Katılımcıları ve festivale gelen müzisyenleri memnun etmek ilk şartınız. Çünkü memnun olmazsa bir daha gelmeyecek. Ben de geçen yıl Trakya Fest'e gittim ve hiç memnun olmadım. Belki bu yıl daha iyiydi pek bilemiyorum.
Bana göre festivaldeki en önemli şeylerden ilki yemek ve konaklama. Yemekler ne kadar uygun olursa moraliniz de o kadar iyi oluyor. Üstüne bir de konaklayacağınız yer vücudunuza uygunsa diğer eğlenceler zaten cabası. Biz Batu ile günlük bilet aldık. Çünkü işimizde gücümüzdeyiz. 20 Temmuz Cumartesi'yi de MFÖ, Şebnem Ferah ve Can Bonomo için istedik. Can'a yetişemesek de biz diğerlerinde çok çok eğlendik. Özellikle MFÖ'de. Konserleri hem komik hem duygusal hem de eğlenceliydi. Teşekkür ederiz :)

Milyon Fest'in yemekleri ucuzdu ve yemekler için ayrı bir sistem hazırlamışlardı. Milyon Bank. Buradan istediğin miktarda para yatırıp kart alıyorsun ve yiyeceğini, içeceğini kart ile satın alıyorsun. Ortalığı karıştırmamak ve daha az sıra olmasını önlemek için böyle bir yöntem bizden iyi bir puan aldı. Çok fazla sıra da beklemedik.

İkinci şey tuvaletlerdi Geçen yıl ile kıyasladığımda gayet temizdi tuvaletler. Ama elimizi yıkayabileceğimiz bir yer yoktu. Kamp alanlarına da oldukça uzak olduğunu gördüm. Bu da eksi bir yön ve yemek yerlerinin hemen arkasındaydı.
Üçüncü şey biz kombine bilet almadığımız için çadırımızı arabaların yakınına çimenlik bir alana, yani festivalin dışına kurduk. Biraz taşlı ve dikenli olduğu için canımız yandı. Fakat yer bulabildiğimize sevindim.
Festivalde gıcık olabileceğiniz şeylerden birisi de otururken, festivalin tadını çıkarırken birinin size top atması. Top oynayanlar oynasın ama biraz daha dikkatli olsalar keşke.
Ulaşım açısından yorum yapmak gerekirse, Kilyos biraz uzak bir yer. Kadıköy'de yaşayanlar ve ya oradan gelecekler için direk otobüs, metrobüs vs. yok. Vapur ile Beşiktaş'a, oradan Hacıosman Metrosu'na giden 29D'ye, oradan da 151 nolu otobüse binmeniz gerekecek. Festival alanı için de Dalya Plajı'nda inip aşağı yola gitmelisiniz. Aşağı yola gitmek için servis kalkıyor ama biz yürümeyi tercih etmiştik. Çünkü festival çok kalabalıktı. Festivalde toplam kaç kişi vardı bilmiyorum ama kalabalığı sevmeyenler için tavsiye edebileceğim bir yer değil.
Derseniz ki ben çadırda kalamam ama festivale de gitmek isterim. O zaman mutlaka arabanız olmalı derim. Çünkü plajın yakınında hiç bir pansiyon, otel ve ya apart yok. Plaja uzak yerlerde, Kilyos Merkez'de var.
Festivalde çeşitli etkinlikler ve oyunlar vardı. Biz geç gittiğimiz için oturup denizin tadını çıkartmayı tercih ettik. Şöyle bir uyarım da var sizlere: Denize 18:00'dan sonra girmeniz yasak. Biz kamp alanı aradığımız için saatini kaçırdık. Bu açıdan güvenli bir yer olduğunu söyleyebilirim. Sadece deniz için değil, tüm festivallerde olması gerektiği gibi başından sonuna kadar güvenlik doluydu. Ve daha çok kazanabilmek için dışarıdan yiyecek, içecek, sigara, içki vs. getirmeniz de yasak. Deodorant gibi patlayıcı maddeler de. Zaten festivallerin sosyal medya hesaplarında bunun için bol bol post paylaşıyorlar.
Kısacası festival renkliydi, güzeldi, eğlenceliydi. Aslında olması gerektiği gibiydi.
Size tavsiyem rahat şeyler giymeniz, eğer kombine bilet alıyorsanız rahat ve çok dolu olmayan bir çanta getirmeniz. Çünkü yol uzun bu yolculuk size işkence olmasın.
Gelelim Arıköy'e. Denize giremediğimiz için buraya gitmeyi gönülden istedik. Zaten listemizde de vardı burası. Arıköy, Kilyos'tan yaklaşık yarım saat uzaklıkta, bir kooperatif aslında. Çok bilindik bir yer değil. Tabi gidince kalabalık olduğunu görüp biraz hüsrana uğradık ama Şile ve ya Ağva gibi değil. Site alanı olan Arıköy çok sakin ve sessiz bir yer. Buradan ev almak lazım :) Çok fazla market yok ama arabası olanlar için Arıköy'e gelmeden merkezde birçok market bulunuyor. Deniz evlere biraz uzak ama deniz kumu çok güzel :) Deniz de ideal. Dalgalı, farklı bir denizdi. Ne de olsa Karadeniz. O yüzden dalgalı olması normal. Ama sakinlik arayanlar için ideal bir yer. :)





Yorumlar

Popüler Yayınlar