Kim Korkar Halterciden? Weightlifting Fairy Kim Bok Joo Dizisi İncelemesi (Spoiler İçerir!)

 

Sizlere bugün bir Kore dizisi tanıtacağım. Türkçe'ye ''Sev Beni'' ismi ile çevrilen minnoş bir dizi. 2016-2017 yılları arasında yayınlanmış, Imdb puanı 8.4 olan bir dizi. Diziyi tekrar tekrar izlediğimi biliyorum.


 Öncelikle sizlere karakterleri tanıtayım.
 İlk karakterimiz Kim Bok Joo. Kendisi spor üniversitesinde bir halterci. Kendisini bildi bileli halterle uğraşıyor. Güçlü ve sevimli bir kızımız. Kendisini tamamen haltere adamış, annesi küçük yaşta ölmüş, babası ve amcası ile bir tavuk dükkanı işletiyor. Hayatında 2 yakın arkadaşı, halter, ailesi ve tavuk dükkanları dışında pek bir şey yok. Ama mucizevi bir şey olmasını bekleyen bir kadın. Dizide Bok Joo'nun yüz ifadeleri hep keskin olarak betimlenmiş. Ya çok üzgün ya çok mutlu ya da çok şaşkın. Hiç ortası yok. Bu karakterinin tam olarak oturduğunu ve geleceğini karakterine göre şekillendirdiğini de gösteriyor. Daha doğrusu diziyi izleyince bunu çok iyi bir şekilde göreceksiniz.
 Başka bir açıdan bakarsak, Bok Joo hep umutlu, hep cesur bir karakter. Alanında birçok birinciliğe sahip. Babası bu sebepten oldukça gururlu.


2. karakterimize geçersek Jung Joon- Hyung yüzme alanında eğitim görmektedir. Ama kulağındaki bir uğultu nedeniyle yüzmede Bok Joo kadar başarı gösteremez. Annesi ve babası yok, abisi , yengesi ve amcası var. Tabi yenge ve amcasının anne ve babası olmadığını sonradan öğrenir ve şok olur. Aslında uğultular travmaya yol açar ve sebepleri de ailesel faktörlerdir.


Dizi bu karakterle sınırlı değil tabi ama diğer karakterlerin çok öne çıkan özellikleri yok o yüzden onları ele almayacağım.


Bok Joo ve Joon Hyung çocukluk arkadaşıdır ve bir gün tesadüfen karşılaşırlar. Olaylar birbirini izler ve çok yakın iki arkadaş olurlar. Bir gün Bok Joo yolda tesadüfen Joon Hyung'ın abisi ile tanışır ama onun abisi olduğundan bir haberdir. Abisine aşık olur, onun kibarlığına, yakışıklılığına. Aşkı için kilo vermek ister. Doktor olan ağabeyin ofisine gidip, kendisi ile ilgili birçok yalan söyler. Tabi bunları ona kendini beğendirmek için yapar. Halterci değil de çellist olduğunu söyler. Kendisi aşkın büyüsüne kaptırmış ve dürüstlüğünü kaybetmiştir. En yakın arkadaşlarına bile bu durumu söylemez, her şeyi saklar. Yemek yemeyecek hale gelir. Biriktirdiği parayı hastaneye yatırır. Sürekli kilosunda denge sorunu yaşadığı için hocaları ve babası tarafından durum anlaşılır ve her şey bir anda kötüye gitmeye başlar. Üstüne bir de sevdiği adam onun halterci olduğunu öğrenince Bok Joo her şeyden nefret eder hale gelir. Bu sıralarda tek yardımcısı Joon Hyung'dır. Ama onun sevgisini de göremez. İtiraf edince de ilk defa onu olduğu gibi seven birisi vardır. Bok Joo aşık olduğu kişinin onu halteri kaldırırken gördüğünde, onun için bu durumun ne kadar utanılacak bir şey olduğundan bahseder. Ter içerisinde, kollarında bir halter, acı çekiyorsun ve kilolusundur. Karşı cins bundan olumsuz anlamda etkilenebileceğini düşünüyorsundur. Aslında bu çok güzel bir mesaj veriyor bizlere. Bedenin ne olursa olsun, vücudun ne şekilde olursa olsun bundan utanç duyma. Sen olduğun gibi güzelsin. Ve eninde sonunda seni sen olduğun için seven bir insan mutlaka çıkacak karşına. :)



Not: Bok Joo ve arkadaşları çok enfes tavuk kızartması yiyor ve her izlediğimde canım çekiyor.


Yorumlar

Popüler Yayınlar