Nerve (Oyun) Filmi İnceleme (Spoiler İçerir! )

)


''Nerve'' filmi Türkçe'ye ''Oyun'' diye çevrilmiş. Normalde ''sinir, cesaret, gerginlik'' anlamındadır. Filmi ergen ve ya gençlik filmi olarak değerlendirenler var pek tabii doğru fakat anlatmak istediği şey apayrı. Öncelikle film 2016, ABD yapımı. Jeanne Ryan'ın aynı adlı eserinden esinlenerek filme uyarlanmıştır.





 Karakterler: 

 Vee: Kitap okumayı seven, içe dönük ve sosyal medya ile arası olmayan bir genç kızdır. 
 Sydney: Vee'nin tam tersi daha sosyal, eğlenmeyi seven ve sürekli olarak vaktini sosyal medyada geçiren bir genç kız.
 Tommy: Vee'den hoşlanan, bilgisayar ve yazılımdan çok iyi anlayan bir çocuk.
 Ian: Oyun sırasında Vee ile karşılaşacak ve onunla sevgili olacak kişidir.




Konusuna ve benim birtakım düşüncelerime gelirsek; Nerve okuldaki hemen hemen herkesin oynadığı bir cesaret oyunudur. Bu oyuna ya izleyici ya da oyuncu olarak katılım sağlayabilirsiniz. Oyunun temel kuralı şu: İzleyicilerin sizden istediği görevleri yerine getirmek ve bunun doğrultusunda para ve itibar kazanmak. Oyun sizden her türlü bilginizi alır. Ailenizi, arkadaşlarınızı, geçmiş hayatınızı, gelecek için kurduğunuz hayelleri, hatta parmak izinizi bile alır. Sizi oyun boyunca gözlemler ve korkularınız doğrultusunda izleyicilerin de talepleriyle birlikte size görevler verir. Eğer tamamlayamazsanız, paranızı ve itibarınızı kaybedersiniz.


 Filmdeki sahnelerden birisinde Vee, Sydney, Tommy ve okuldaki diğer öğrenciler bir kafede oturuyorlar. O sırada Sydney, Vee'nin hoşlandığı çocuğa ona aşık olduğunu itiraf eder ve Vee ile aralarında tartışma başlar. Bu tartışma Sydney'in oynadığı oyun ile alakalı olarak büyür. Sydney, Vee'nin cesareti olmadığını, oyun bile oynamayacağını söyler. Halbuki Vee oyunu aptalca bulduğu için oynamak istemez. Fakat Sydney'in bu atıp tutması hoşuna gitmez ve oyuna katılmaya karar verir.



 Oyuncu olarak katılan Vee ilk görevi için bir restorana gider. Yanında Tommy vardır. Vee'nin ilk görevi yabancı birini öpmektir. O da en sevdiği kitabı okuyan bir adamı görür, durumu anlatır ve öper.


 Daha sonra izleyiciler onunla oyuna devam etmelerini ister. Adamın ismi Ian'dır. Daha önce birbirlerini tanımayan bu ikili artık oyunu beraber oynayıp bitirmek zorundadır. Onlara birçok görev veren izleyiciler onların ne kadar başarılı ve uyumlu olduklarını görürler.


 Buradaki önemli ayrıntıdan bahsedeyim. İzleyici ne derse o olmak zorundadır. İzleyiciler zalim, acımasız , bencil olduklarını oyun esnasında çok net bir şekilde gösterirler. Sadece bir oyun için oyunculardan saçma ve ölümcül görevleri bitirmelerini isterler.



 Oyunda yüksek bir skoru olan Sydney, Vee'nin böyle bir şey yaptığını görünce şaşırır ve sırf kavga ettikleri için hırslanıp oyuna katıldığını düşünür. Evet zaten onun için katılmıştır oyuna.
 Sydney binanın en yüksek katından diğer binadaki dairenin katına merdivenle geçme görevi alır. Fakat yarıda bırakır ve öfkeden Vee'nin hoşlandığı çocukla takılmaya başlar. Bu görevi Sydney yerine üstlenen Vee, görevi başarıyla tamamlar. Herkesin önünde tekrar tartışırlar. Bu seferki daha acımasızca olmuştur. Bir oyun yüzünden arkadaşlıkları zedelenir.



 Daha çok sinirlenen Vee, oyunu bitirmek ister. Ama bilmediği bir şey vardır. Şimdiye kadar hiç kimse oyunu bitirememiştir. Oyun yüzünden birçok insan ölmüştür.


  Bir hata yüzünden oyundan atılan Vee kaçırılır ve kendisini bir televizyonla beraber bir konteynırın içinde bulur. Yaşadıklarını gösteren televizyon Vee'ye başka şans bırakmaz. Konteynırdan çıkmayı başarır ve Ian'ı bulur.


  Ty adında bir rakibi vardır ve 2'si bir anlaşma yapar. Tüm Nerve izleyicilerini bir araya toplarlar ve Ty'den rakipleri olan Ian ve ya  Vee'den birisini öldürmesi istenir. Ty Vee'yi öldürmüş gibi yapar ve tüm izleyiciler olanlara şaşırır.

 Bu sırada Tommy ve arkadaşları oyunu çökertmek için herkesin telefonuna sızar. Onlara ''cinayete şahit oldunuz, oyundan çıkmak ister misiniz'' şeklinde bir mesaj gönderir. Herkes oyundan çıkar ve oyun silinir. Böylece Vee ve Sydney barışır, her şey düzelir ve film biter.


Not: Filmin müzikleri çok güzel :) 




Resim Kaynakları: https://tr.pinterest.com/pin/458874649517600310/
https://tr.pinterest.com/pin/550846598156753621/
https://tr.pinterest.com/pin/822469950668248312/
https://tr.pinterest.com/pin/464363411561525731/
https://tr.pinterest.com/pin/372743306658909543/
https://tr.pinterest.com/pin/829295718856697605/
https://tr.pinterest.com/pin/697846904734662521/
https://tr.pinterest.com/pin/462463455468364144/
https://www.vokrug.tv/photo/product/nerv/
https://www.spotern.com/en/spot/movie/nerve/10986/the-pink-top-vfiles-sport-plus-sydney-emily-meade-in-nerve




Yorumlar

Popüler Yayınlar