11.22.63 Adlı Dizinin Kalbimde Çağrıştırdıkları

John F. Kennedy ile ilgili oldukça fazla belgesel ve film var. Dizi olarak bildiğim tek 11.22.63 var. Başrol oyuncusu James Franco'yu sevdiğimden bu diziye başlama istediği uyandı içimde. Kennedy ile alakalı olduğunu ancak dizi başlayınca öğrendim. İlk defa bir tarih dizisini sıkılmadan izledim.



Dizinin Konusu

Evet Kennedy ile alakalı olduğunu söyledik. Fakat olaylara direk olarak Kennedy'den girmiyor dizi. Önce başrol oyuncumuzu bir restorana götürüyor. Hani bilirsiniz hemen hemen her Amerikan dizisinde böyle bir yer olur. Karavan tarzı, milkshake sipariş edebileceğiniz, minik ama her yerlinin mutlaka uğradığı bir restorandır. Jake tesadüf eseri restoranın sahibini tanıdığı için arka taraftaki bir odaya girer ve zamanda yolculuk yapar. Gittiği zaman Kennedy'in başkan olduğu ve öldüreceği tarihlerdedir.  Jake yolculuk yaptığı kasabada Sadie adında güzel bir kadın ile tanışır ve birbirlerine aşık olurlar.


Aslında Kennedy katliamdan çok Jake'in kendisini keşfettiği, aşkı bulduğu bir yer olacaktır. Döndüğünde sanki bir şey olmamış gibi her şey kaldığı yerden devam edecektir. Peki katliamı durdurabilecek midir?

Görsellik

Dizinin tüm bölümleri görsel şölendi adeta. Zaten dönem kıyafetleri izlemek için bile bir sebep. Ayrıca dansları da oldukça iyiydi.

Mini dizi 8 bölümden oluşuyor ve IMDB'den 8.2 puan almış. Dizide aşk var, intikam var, suç var, gerilim var, macera var. Kısacası ne ararsan var.


Yorumlar

Popüler Yayınlar