Loraks'ın Toprakları (Dr. Seuss Loraks Animasyonu)

Şimdilerde insanlık ağaçları yok ederek büyük bir katliam peşinde dolaşıyor. Kimileri buna katliam demese de bana göre doğayı yıkmak, onu yok etmek insanlığın da bir sonu. İşte tam da bu noktada sizlere bunun ile ilgili bir animasyondan bahsedeceğim. Dr. Seuss Loraks. Bu animasyon kesinlikle çocuklar içindir denilecek bir animasyon değil bana göre. Aslında öncelikle yetişkinlerin izleyip harmanlaması gerekir. Daha sonra var ise çocuklarına ya da etrafındaki küçüklere animasyonun konusundan bahsetmelidir. Neden peki? O kadar anlatılacak ne var bu animasyonda? Kitaptan uyarlama bir animasyon. Filminde Zac Efron, Taylor Swift gibi isimler seslendirme yapıyorlar.






Konusu

Loraks adında bir ağaç sever hayvanımız var animasyonda. Loraks kendi yetiştirdiği ağaçları korumak ile görevli bir doğa dostu. Ormanını yıllarca kötü insanlardan ve kötülüklerden korumuş birisi. Derken kötü kalpli Truffula adında bir adam gelir, ormana yerleşir ve kendi karı için ağaçları kesmeye başlar. Kestiği ağaçların yaprakları yumuşacık olduğu için bu yaprakları giyim sektöründe kullanmaya başlar. Para kazanır, yetmez daha çok kazanır. Ta ki ormanda bir ağaç kalana kadar.



Görsellik

Animasyon zaten görsellik açısından gelişmiş bir platform, bir de üstüne böyle bir konu ile acaba nasıl işlenir diye düşünüyorsunuz. Çok güzel oluyor.



Animasyonda ağaçların yok edilmesi ile ormanda yaşayan canlılar tek tek yaşam enerjilerini kaybediyorlar. Truffula'ya sinirleniyorlar. Onu ormandan atmak istiyorlar. Truffula o kalan tek ağacı da yok ediyor ve yıllar sonra kendisini bir eve kapatmış olarak görüyoruz. Animasyona bir de günümüz dünyasını yerleştirmişler. Bu dünya ağaçsız, teknolojik aletler ile dolu, verimsiz. Bu dünyada yaşayan bir çocuk tesadüfen Truffula'nın kendini kapattığı ormana gider ve onunla tanışır. Truffula elindeki son tohumu çocuğa verir ve bu tohumla ağaç dikmesini, her şeyin eskisi gibi olmasını ister. Çocuğun türlü çabaları ve diğerlerinin de yardımı ile orman eski haline döner.



Aslında içimizdeki kıvılcımı başkalarına geçirdiğimizde her şeyi hallolacığını bilsek, bu dünya daha güzel bir yer olacak.

Yorumlar

Popüler Yayınlar