Rota 6: Kamp Yerleri

Daha önceden arkadaşlarımla ve kardeşimle gittiğim bazı yerler var. Onları sizinle paylaşacağım. Buralar kamp yapabileceğiniz yerlerden bir kaç tanesi.

Cebeci/Kocaeli 

Cebeci'ye gitme fikrine pek sıcak bakmasam da gayet güzel bir yerdi. Özellikle Kocaeli gibi bir yerde. Diyeceksiniz Kocaeli güzel değil mi diye? Evet güzel fakat burası biraz tuhaf bir yer işin doğrusu. İnsanlar bu güzelim yerleri mahvedebiliyorlar. Cebeci'de 4 kız 2 kamp çadırında kaldık. Gece yanımızdaki Lunapark'tan gelen müzik sesleri ile bir güzel eğlendik. Tabi dinlenmeye gelenler için ideal değil bu tarz şeyler. Ama biz eğlenmek için gitmiştik. Şarj sorunu yaşadık ama onu da biraz ötedeki kafede halletmeyi başardık. Deniz biraz yosunlu idi. Haliyle Karadeniz suyu. Sahilden biraz uzağa kurduk çadırı. Gece ay ışığının yansıdığı denize bakmak ile geçti. Anlayacağınız kamp yapmak için oldukça güzel bir seçim yapmıştık. Güvenli bir bölge aynı zamanda. Polisler her yerdeler ve hemen yardımınıza koşabilecek uzaklıktalar.






Ağva/İstanbul

Ağva'yı hemen hemen herkes bilir. Genelde tatillerde insanların gittiği bir yerdir. Biz Kilimli koyunda çadır kurmayı tercih ettik. Uçurum gibi bir yere çadır kurmuştuk. Çünkü etraf oldukça dolmuştu. Denizi dalgalı yosunlu idi. İstanbul'un çoğu yeri zaten bu şekilde. Denize inmeden bir tane restoran var orada da balık var yalnızca. Biraz tuzlu fiyatta. Onun dışında herhangi bir market yok o yüzden gelmeden alışverişinizi yapmada fayda var.




Sahilköy/İstanbul

Sahilköy'de kamp yapmak için belirli bir ücret ödemeniz gerekiyor. Gittiğimiz yer böyleydi yani. Günlük 30 tlye 2 gece kaldık. Zaten ormanda çadır kuruyorsunuz. Bir de çadır dışında bungalov evleri kiralayabiliyorsunuz. Gayet temiz ve güzel bir yerdi. Denizi aşırı dalgalı olduğu için giremedik. 


Erikli/ Edirne

Erikli girdiğim en güzel denizlerden birine sahip. Trakya Fest'e gitmiştim. Orada kamp yeri çok zor bulduk. Fakat denizi muhteşemdi. Özellikle sabah 6-8 saatleri arasında. Eğer kamp yapmak isterseniz Erikli'yi tercih edebilirsiniz. Ama halkı turistlerin ortalığı pis bırakmasından dolayı pek de hoşnut bakmıyor. 






Yorumlar

Popüler Yayınlar