When We First Met (İlk Tanıştığımız Gece) Spoiler İçerir!!

Her insan geçmişte yaptığı herhangi bir durumdan dolayı pişmanlık duymuştur. Yaptığı şeyi değiştirmek istemiştir. Ama hiç bir zaman geriye dönülmeyeceğini de bilmektedir. Bu filmimiz de geriye dönülmesi mümkün bir geçmiş nasıl değiştiriliyor, nasıl yeniden pişman olunuyor?Onu göreceğiz.  When We First Met 2018 'in Netflix yapımı filmi. Filmin IMDB puanı:6.4. Çok iyi olmasa da film sürekli hareket halinde olduğundan kendisini izletmeyi başarıyor. Öncelikle evet biraz klasik bir konusu var. Fakat en azından eğlenceli olduğunu söyleyebilirim. Bu tarzda yapılmış çok fazla film olsa da oyunculuk ve ders çıkarma açısından oldukça iyi olduğunu söylemem gerekir.



Konusu

Filmde Noah adlı bir karakter var. Avery ile Cadılar Bayramı partisinde tanışırlar. Fakat dostça tanışan çift tüm hayatları boyunca dostluktan ilerisini göremez. O yüzden Avery, Ethan adında birisi ile nişanlanır. Noah bu üzüntü ile tanıştıkları gece vakit geçirdikleri bara gider. Burada bir fotoğraf kabini vardır. Oraya gidip bir anda dilek tutar ve kabin onu aniden Avery ile tanıştıkları geceye tekrar götürür. Aslında film bundan sonra sürekli Noah'ın Avery ile olması için çaba gösterdiği zamanlara tanıklık eder. Fakat filmin sonu beklenmeyen bir şekilde biter.


Gözümüzün Önündekini Görmeme

Noah film boyunca hep Avery'nin peşinden koşar. Fakat gözleri bir türlü Carrie'yi görmez. Carrie Avery'in en yakın arkadaşıdır. Avery tüm özelliklerini Carrie'den almıştır. Böyle düşünüldüğünde aslında Noah sahte bir insana aşık olmuştur. Gözü ondan başkasını görmemektedir. İnsanların çoğu gerçek hayatta da böyledir. Hep olmayacağını düşündükleri şeye yönelirler. Bazı konularda hep istikrarlıdırlar fakat bu bile bazen onların hayatlarındaki en büyük boşluklardan birini açmaya neden olur.


Filme bütünü ile baktığınızda Noah'ın kendisini bulma ve keşfetme serüvenini konu almaktadır. Bu serüvende kaybolur, başka birisi olur, arkadaşı Max'i kaybeder, zengin olur, amacına ulaşır. Kısacası filmi basit bir gözle izlememek gerekir.

Yorumlar

Popüler Yayınlar