Çok Eskilerden Bir Rota: Trabzon

Üniversitede okurken katıldığım bir Karadeniz turu bana çok şey kattı. Hem bir yol arkadaşım oldu hem de Karadenizli olmama rağmen bilmediğim yerleri keşfetmemi sağladı. Konya'dan çıktığımız yolculukta sanırım 3.rotamızdı Trabzon. Burada sadece iki yer gezebilme imkanı bulduk. Sümene Manastırı tadilatta olduğu için oraya gidemedik.

Trabzon Ayasofya Müzesi

Burası oldukça ilginçti. Önceden burayı kilise olarak kullanırlarmış. Şimdi hem müze hem de cami olarak kullanıyorlar. Cami olarak kullanılması biraz tuhaf gelmişti. Çünkü kilisede hala inanca ait resimler ve figürler bulunuyordu. Bu resimler üzerindeyken ibadet etmek bana göre yanlış bir şey.





Trabzon Atatürk Köşkü

Burası Trabzon'un tepesinde çok özel ve güzel bir yerde bulunuyor. Giriş ücreti 5 tl idi 2017 yılında. Girmeye değecek bir yer. Çok güzel çekimler yapabileceğiniz bir yer. Atatürk Trabzon ziyaretlerinde buraya gelir kalırmış. Manzarası, bahçesi muazzam güzellikte. Adeta bir saray.





Köşkün denize bakan tarafında bulunan bahçe.

Köşkün yakınında büfe ve Trabzon'a ait alabileceğiniz süs eşyaları bulunuyor. Hemen yanında da bir bahçe. Ben burayı çok sevmiştim. 



Trabzon maceramız bu kadardı. Tabi daha gezilecek çok yer olsa da.



Yorumlar

Popüler Yayınlar