İç ve Dış Hornerler

Sizlere Hayvan Çifliği tarzında bir kitap önereceğim. ''Phil'in Dehşet Verici Kısa Saltanatı''. George Saunders tarafından kaleme alınmış. Bir novella.



Şöyle çok küçük bir kasaba düşünün, bu kasabada tuhaf yaratıklar yaşıyor. Bu küçük kasabanın adı İç Horner'lar. Bir de İç Horner'ların içinde bir küçük kasaba daha var. Onun ismi de ''Dış Horner''lar.

Hayvan Çiftliği'nin okuyanların da aşina olacağı bir durum var bu kitapta. Hayvan Çifliği'nde tüm hayvanların yöneticisi bir domuzdu. Burada da Phil adında bir kral var. Phil kendi ülkesi olan İç Horner'lar dışında bir de Dış Horner'ların da kralı olarak biliniyor. Dış Horner'lara kötü davranıyor, onları aşağılıyor ve içindeki tüm kibri onlara yansıtıyor. Fakat kendi ülkesine bu kadar kötü davranmıyor. Böyle yapmasının sebebi onların kendisinden daha da küçük olması. Sonunda bu duruma dayanamayan hayvanlar birlik olup, Phil'i tahtından etmeye çalıştılar. Başardılar da. Phil'i bağladılar, otların arasında bir oyuğun içine attılar. Leona ve Sally yönetmeye başlıyor ülkeyi. Hayvan Çifliği'nin hikayesi biraz uzun olsa da konu çok tanıdık. Kapitalist bir yaşamı tasvir ediyor.

78 sayfalık kısa macerayı okumanızı tavsiye ederim. Okurken yüzünüzde tebessüm oluşturacağından eminim.:)

Yorumlar

Popüler Yayınlar