Noel Baba'dan Mektuplar Getirmek..

Noel Baba'dan Mektuplar kitabı hakkında konuşmamız gerektiğini düşündüm. Bir solukta okuduğum bu kitabı Leyla Roksan Çağlar çevirmiş. Bence çok büyük bir başarı elde etmiş. Tebrik ediyorum kendisini. Kitap J.R.R. Tolkien'in bilinen kitaplarından çok daha farklı bir hikaye sunuyor bize. Bir kere işin içinde Noel Baba var. Bu kitapla ilgili şu an yazı yazmamın sebebi yeni yılın gelmesi. Size Noel Baba'nın kültürümüzde olup olmadığından bahsetmeyeceğim. Çünkü bu konuda çok fazla bilgi var ve hangisini doğru olup olmadığını bilemiyoruz.



Kitap Noel Baba'nın 3 yaşındaki oğluna yazmış olduğu mektup ile başlıyor. Noel Baba sürekli seyahat ettiği için oğlunu göremiyor. Sürekli olarak telaşlı bir şekilde hareket etmesi gerekiyor çünkü yeni yıl arifesi bitene kadar elindeki bütün hediyeleri dağıtmak zorunda yoksa hediyesi yetişmeyen çocukların üzülebileceğini düşünüyor. Çocuklar Noel Baba'ya sayısız mektup yazıyor. Noel Baba'da onlara cevap veriyor. Mektuplarında çocuklara öğüt vermeyi de ihmal etmiyor.
Kitabın çoğu resimli ve içerisinde mektupların orijinal halleri var. Her yılda yazılan mektupları içeriyor. Kitap Okuyan us yayınları tarafından basılmış. 111 sayfa ve ciltli. Bu tarz hikayelerden zevk alıyor iseniz mutlaka okumanızı tercih ederim. Zaten bir solukta okunuyor.















Hepinize iyi yıllar dilerim...

Yorumlar

Popüler Yayınlar