Rota:9 Tarih Kokan Yer Şerefiye Sarnıcı

Yerebatan Sarnıcı'na yakın yerlerde keşfedilmeyi bekleyen bir başka sarnıcımız da bulunuyor. Şerefiye Sarnıcı 428 ve 443 yılları arasında İmparator 2. Theodosisus tarafından yapılmıştır. Günümüze kadar da varlığını korumayı başarmıştır ve 2010 yılında İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından restore edilmiştir. Tabi restore edilmeden önce orada Eminönü Belediyesi'nin binası bulunmaktaymış ve tarihi yapıya zarar vermeden restorasyonu gerçekleştirmişler.



Şerefiye Sarnıcı Bozdoğan Kemeri'ndeki suyu depolamak amacıyla yaptırılmış bir yapı. Girişi ücretli diye bildiğim yer, ücretsizmiş. Hatta burada konserler de yapılıyor ve ortam oldukça naif bir görünüm elde ediyor.


Merdivenden aşağı inmeden önce muazzam göründüğünü söylemeden geçemeyeceğim. Bir an kendimi boşluktan bırakmak istedim. Tabi böyle bir şey yapmam. Aşağı indiğinizde Yerebatan Sarnıcı'nda olduğu gibi bozuk para atma inancı ile karşılaşıyorsunuz. Herhangi bir yerinde tabela asılı olmayan uzunca bir yol düşünün yanında sarnıçlar var. Oldukça güzel ve gezilmesi gereken bir yer.






Şerefiye Sarnıcı'na Fatih Çemberlitaş durağında inip, aşağı yola doğru ilerlerseniz, tabela takip edip rahatça bulabilirsiniz.

Yorumlar

Popüler Yayınlar