The End Of F***ing World 2. Sezon İncelemesi (Spoiler İçerir !!)


Kara mizah tadında geçen olayları konu alan dizini 2.sezonunu dün, bir solukta bitirdim. Bu sezonunu daha çok beğendiğimi söyleyebilirim. Nedeni ise nasıl konu bulacaklar da çekecekler 2.sezonu derken beni şaşırttılar. Öldürdükleri adamın ve aşık oldum dediği kızın neler yaşadığına bakabiliyoruz.



1.sezonda James kaçmıştı. Alyysa da annesi ile şehirde kalmıştı. James ayağından vurulduğu için bir süre hastanede kalmıştır. Babası onu bir dakika bile yalnız bırakmamıştır. Aniden ayağı kalktığı bir sırada bowling oynamaya gittiler ve babası kalp krizi geçirip öldü. James bu trajik hayatında kalan tek kişinin Alyysa olduğunu anlayınca ona doğru gitmeye karar vermiştir. Alyysa yaşadıklarından sonra hafızasında bir yerlerde o anıların kalacağını anlamış ve sürekli olarak hayal görmeye başlamıştır. Annesi ile arkadaşının yanına taşınırlar. Çünkü üvey babası onları terk etmiştir. Arkadaşının yanında kalmaya başlayan Alyysa kasabadaki kafede garson olarak çalışmaya başlar. Sonra Todd ile tanışır ve ondan onunla evlenmesini ister. Düğün günü gelmeden önce arabasıyla onu takip eden James'i görür ve her şey değişir. Yaşadıklarından bir an olsun uzaklaşmaya çalışan Alyysa posta kutusuna bakar ve içinde adı yazılı bir mermi ile karşılaşır. Aynı mermi James'e de ulaşmıştır.



Düğün günü geldiğinde Todd ile evlenir , James'e kaçar Alyysa. Yaptığı şeyin farkında olmadan hareket eder. James'e nereye gidiyorsa onu da götürmesini söyler. James babasının küllerini bir yere atacaktır ama henüz neresi olduğunu bulamamıştır.


Evet bu kısma geldiğimizde yeni karakterimiz Bonnie ile tanışıyoruz. Bonnie, James'in öldürdüğü profesörün aşık olduğu kızdır. Aslında Bonnie öyle zannetmektedir. Bonnie çocukluğunda annesi tarafından çok yıpratılmış bir çocuk olarak karşımıza çıkıyor. Annesi önemli olan tek şeyi eğitim olduğunu ve ruj sürmenin bile ona zarar verebileceğini düşünen bir yapıda. Babası onu 17 yaşında terk etmiş ve sevgi denen şeyi hiç bir şekilde bilmeyen bir kadın olarak büyümüştür. İşte bu yüzden profesöre karşı bir ilgi göstermiş ve onun sapıklığını aşk olarak nitelendirmiştir. Öldüğü zaman da kimin yaptığını öğrenip onları takip etmeye başlamıştır. Hatta profesörün evine gelen başka bir kızı da arabayla ezip öldürmüş. Kıskandığı için yapmıştır bunu. Sonra da hapse girmiştir. James ve Alyysa'nın arabasına yolda kalmış bir kız olarak binmiş ve asıl planı onları öldürmekmiş. 3'ünün yaşadığı maceraların bitmesine yakın Bonnie'yi bir yerde bırakan James ve Alyysa, kasabaya geri döner. Alyysa'yı evine bırakır ve tam döncekken Bonnie'yi araba sürerken görür. Tuhaflık sezen James , Bonnie'nin onu öldüreceğini anlayıp polisi arar. Bonnie'ye olan biteni anlatırlar ve son andan ölmekten kurtulurlar. Burada çok önemli bir şey seziyoruz. 3'ü yaşadıklarından dolayı çok iyi arkadaş olurlar. James ve Alyysa'da tabiki aşık. James babasının küllerini, annesi ile ilk tanıştıkları yere döker.


3.sezonu gelecek mi bilmiyorum. Ama yarım kalmış gibi hissetmedim. Belki kara mizahtan çıkıp James ve Alyysa'ya odaklanırlar.


Yorumlar

Popüler Yayınlar