Çocukluğun Unutulması Neden Olan Hayatlar: Christopher Robin

Winnie The Pooh çizgi filmini izlemeyen kalmamıştır diye düşünüyorum.  Küçükken izlediğim bu güzel ve beni hayallere sürükleyen çizgi filmin büyümüş versiyonunu izledim.

Christopher Robin karşımıza iş ve sorumluluk sahibi bir adam olarak çıkıyor. Aşık olup, evleniyor ve finans firmasında önemli bir pozisyonda çalışıyor. İşi o kadar yoğunki kızına ve karısına yeteri kadar vakit ayıramıyor. Küçüklüğünde ayrıldığı ormandan kaçan Winnie tüm çabasıyla Christopher’ı arar. Bulduğunda ise Christopher onu ormana geri götürmeye çalışır. Her şeyi geride bırakan Christopher hayallerini de geride bırakır.

Hayaller şu dünyada sahip olduğumuz en önemli şey bence. İnsan hayallerini kaybettiği zaman, umutlarını kaybeder, umutlar biterse yaşamak istemez. Her şey onun için çaresiz kalır.
Filmde Winnie’nin söylediği bir cümle vardı: ‘’ Christopher çantandaki bu kağıtlar balondan daha mı önemli?’’ gibi bir cümleydi. Halbuki Winnie bu cümleyi söyleyene kadar Christopher için en önemli şey çantasındaki kağıtlardı.
Filmin akışı ve senaryosu günümüze uyarlanarak, hepimizin problemi olan bir şeyi vurguluyor. Hepimiz çalışmak zorundayız, çalışmazsak para kazanamayız.


Yorumlar

Popüler Yayınlar