Kış Kampı Yapacaklar İçin Öneriler

Kamp yapmayı özellikle kışın yapmayı seviyorsanız sizlere birkaç önerim olacak. Hadi başlayalım!


1-Soğuya Karşı Korunun!

Çadırınızı 5 mevsim korumalı olarak seçin. Yağmurda, karda, sıcak havalarda, rüzgarda istediğiniz şekilde kullanabilirsiniz. Maliyeti biraz fazla olsa da çadır kamp için en önemli malzemelerden biridir. Hatta olmazsa olmazıdır. Ayrıca uyku tulumunuzu da termal almaya çalışın. Bunun için uyku tulumlarının özelliklerinde sıcaklık dereceleri bulunuyor. Eğer göz atarsanız soğuktan korunmanıza yardımcı olacaktır.

2-Tek Bir Çanta Hazırlayın!

Kampa çok fazla malzeme ile gitmek zor bir durum. Gereksiz çok fazla eşyanızı yanınıza almamaya çalışın. Kazak, polar ve battaniye alabilirsiniz. Eğer battaniye taşıyamıyorsanız sadece polar alsanız da olur. Ateş yakabileceğiniz bir yer yoksa gazlı tüplerden alabilirsiniz. Minik ve kullanışlıdır. Yalnızca rüzgarda kullanmamaya eğer kullanırsanız da yanlarına taş gibi materyaller koymayı unutmayın. Rüzgarı önlemenize yardımcı olur. Ateşte yemeğinizi pişirebilir, çayınızı, kahvenizi rahatça yapabilirsiniz.

3-Getirmeniz Gereken Malzemeler!

Konserve yiyecekler alın. Minik poşetler içerisine baharatlar koyun. Çayınızı veya kahvenizi kampta kaç gün kalacaksınız ona göre alın. Minik tencere veya cezve ya da tabaklar alın. Çakı alın hem bıçak hem makas hem de birçok şeyi kullanmanız için bir arada. Sabun, çatal, yastık, bardak ya da termos, powerbank, diş fırçası ve macunu, şampuan, ıslak mendil vs.



4-Gideceğiniz Yer

Kamp yapacağınız yeri iyice araştırarak gitmelisiniz. Önceden kampçıların gittiği yerleri tercih etmelisiniz. Hem güvenilir hem de kalabalık olur.

Yorumlar

Popüler Yayınlar