Tüm Fikirlerimi Alt Üst Eden Dizi : Sex Education 2. Sezon İncelemesi (Bol Bol Spoiler İçerir!)

Dün gece dizi yüzüme tokat gibi çarptı desem yeridir. Bir solukta bitirdiğim dizi beni yine şaşırtmayı başardı. Öncelikle başlıktan da anlaşılacağı gibi 1. ve 2. sezonu izleyenlerin okumasını tavsiye ederim. Şunu da söylemeden geçmeyeyim, 3. sezonu gelecek mi bilmiyorum. Ama geleceğini umuyor ve dört gözle bekliyorum. Okuduğum haberler niteliğinde de çıkacak gibi gözüküyor. 1. sezonda kaldığımız yerden devam edemiyoruz. Çünkü hemen hemen çok fazla şeyin değişmiş olduğunu görüyoruz. Fark ettiğim bir şey de sadece öğrenciler değil, ebeveynlerinin de ilişkileri göz önüne alınarak çekilmiş.
Netflix karakterlere özel fotoğraflar da yayınlamış.














Karakterler aradan geçen 1 yılın ardından tabi biraz daha büyüyorlar. Öncelikle Ola ve Otis'den başlayalım.


1.sezonu izleyenler bilir son sahne Otis ve Ola'nın öpücüğü ile bitmişti. Bu sırada Meave onları görmüş ve hayal kırıklığı yaşayarak ger dönmüştü. Bu sezonda Otis ve Ola ilişkilerini daha da kuvvetlendirmiş ve daha da iç içe bir çift olmuşlardır. Otis, hem Meave'i unutmak için hem de Ola ile iyi anlaştığı için ilişkisini sürdürmeye çalışır. Kısaca kendisine farklı bir yol çizmiştir. Fakat ilişkilerinde tökezlemelerine sebep olacak bir kaç olay yaşarlar. Bunlardan ilki seks ya da ten uyumu. Ola Otis ile ilişkilerinde ileriye gitmek ister fakat Otis bunu hep aşık olacağı insan ile yapmak istediğini o yüzden henüz hazır olmadığını söyler. Bir de bana göre aralarında ten uyumu olmadığı için seks konusunda pek başarılı olamaz. Çünkü aklı sürekli eyleme gerçekleştirmeye fakat ana odaklanmadan yapmış olmak için yapmak ile oyalanmaktadır. Burada toplumun ya da dizide okulun dayatmasıyla ''Sen bakir misin?'' sorularına verilen ''Evet'' yanıtı ile insanların Otis'e gülmesi onun için pek hoş bir durum değil. Tek amacı bir an önce olsun ve bu sorulardan kurtulayım şeklinde bir yaklaşım sergilemiştir. Otis ve Ola arasına giren 2. sebep ise annesi ve Ola'nın babası arasında olan ilişki. Bu ilişkiyi açıklamaları Otis'in dengelerini yıkar ve durumu daha da kötüleştirdiğini düşünür. Olay eğer ilerlerse ''biz kardeş mi olacağız'a  kadar gelmektedir. Ola tam tersine Otis gibi düşünmez. Ilımlı ve normal karşılar bu durumu.



Annesi ve Ola'nın babası Jacob'dan devam edersek, Jacob sürekli olarak onların evinde yaşamaya başlar. Sabahları Otis'in geç kalmasına neden olacak duşlar yapar, annesi ile konuşurken sesini duyuramayacağı smoothieler yapar. Bu durum annesinin ve Otis'in sinirini bozar. Çünkü Otis babasız ve annesinin disiplinli tavırları ile büyümüş bir gençtir. Evinde bu kadar gürültü, kargaşa olunca şikayet etmeye hatta bu durumu dörtlü aile yemeklerinde dile getirmeyi de ihmal etmez. Annesi de Jacob'ın gün boyunca ses çıkardığı tamir olaylarından sıkılmış, terapiye gelen hastalarını dahi rahatsız edecek kadar gürültü olduğunu dile getirmiştir. Her yerde karşına çıkan bozuk paralar sinirini bozmaya başlamıştır. Çünkü o da Otis gibi oğlunu yalnız başına büyütmüş bir ebeveyndir. Seks terapisti olduğu için oğlunun okuduğu okula cinsel eğitmeni olarak başlar. Otis için her şey daha da zorlaşmış, evde yetmiyormuş gibi bir de okulda annesini görmeye başlamıştır. Okulda ona oğlu olduğunu belli etmemesini söylemiştir. Bir nevi Otis annesinden çekinmiş ya da utanmıştır. Ayrıca tekrardan Meave ve Eric ile başladıkları seks seanslarına annesi yüzünden ara vermek istememiştir.



Annesi cinsel eğitimin yetersiz gördüğü bu okulda öğrencileri ve hatta müdür Michael'in eşi Maureen'e bile bilgi vermeye başlamıştır. Maureen'e gelirsek, kocası Michael ilgisiz ve sert bir adamdır. Belki de işinin verdiği bir durum olsa gerek. Karısıyla 6 yıldır cinsel ilişkiye girmemiş ve karısı bu durumdan dolayı ondan boşanmak istemiştir. Boşanma isteği öncesi bu durumu hatırlatacak çok fazla şey yapmıştır. Örneğin eve meyve almış, gecelik giyinip kocası beklemiş, ruj sürmeye başlamıştır. Fakat Michael karısına yaşlarının ilerlediğini ve artık bu tarz şeylerden vazgeçmesi gerektiğini söyler. Halbuki kocasını yeniden kazanmak ve hayatına az da olsa renk katmak istemiştir. Otis'in annesi Jean ile bir gece bara ardından dans etmeye ve sarhoş olmaya gitmiştir. Bu durumun ardından kendisine bir nebze de olsa gelen Maureen mutlu olmak istemiştir ve Michael'i evden kovmuştur. Michael artık okulda yaşamaya başlamıştır. Gidecek başka hiç bir yeri yoktur.



Hemen ardından Adam'a geçiş yapalım. Adam 1.sezonda okuldan atılmıştı hatırlarsanız. 2.sezonda onu askeride görüyoruz. Bulunduğu ortamı sevmeyen, arkadaş bulsa da onlar uyuşturucusu yüzünden oradan da atılmıştır. Markette kasiyer olarak başlayan Adam Ola ile iş arkadaşı olmuştur. Bu sırada tek düşündüğü Eric'tir. Onu seviyor ve hayatındaki tek anlamlı şeyin o olduğunu düşünüyordur. Karşılaştıkları sırada birbirlerine karşı yoğun duygularının devam ettiğini görmüşlerdir. Fakat Eric yeni gelen Fransız çocuk Rahim'e gönlünü kaptırmıştır. Fakat bir gece Adam ve Eric dışarı çıkmış ve eski kırık dökük eşyaların olduğu bir yere gitmişlerdir. Orada tüm sinir streslerini atmışlar ve aralarında yeniden bir çekim hissetmişlerdir.



Adam Rahim'i sevmesine rağmen bazı şeylerden emin olamamış, ortak yönlerinin az olduğunu hissetmiş ve son bölümde Adam'ın ona herkesin içinde aşk itirafı yapmış olmasıyla beraber yeniden birlikte olmuşlardır.


Aimee bu sezonda bambaşka birisi olarak karşımıza çıkıyor. Bir bölümde Meave'in doğum gününü kutlamak için ona pasta yapan Aimee otobüse biniyor ve bir adamın önünde duruyor. Adam Aimee'ye tacizde bulunuyor. Fakat Aimee bunu çok sonradan anlayıp, otobüste bağırıyor. Ama insanlar o kadar tepkisiz ve sessiz ki Aimee iniyor. Bu durumda tacize uğradığı anlamayan Aimee sadece pantolonun pislenmesine kızıyor ve soluğu Meave'in yanında alıyor. Meave durumu açıklıyor ve polise gitmesini söylüyor. Fakat Aimee korkuyor çünkü bu tarz şeylere bulaşırsa başına bir şey geleceğini düşünüyor. Zor da olsa Meave ve Aimee polise gidiyor ve Aimee şikayette bulunamıyor. Adamın ona gülümsediğini, öyle bir niyette olabilecek bir adam olmadığını söylüyor. Aimee kötülerin dünyasına anlamaya çalışıyor. Eğer Meave ona bunu söylemeseydi ileride böyle bir durumla tekrar karşılaştığında yine aynı tepkiyi gösterecekti. Aimee bu olaydan sonra otobüse binmeye korkuyor, o adamı gittiği her yerde görmeye başlıyordu. Korkuyordu yeniden olacak diye. Hatta sevgilisi Steve'e bakamıyor, sarılamıyor ve öpemiyordu. Steve bu durumu bilmemesine rağmen anlayış göstermiş ve Aimee iyi olana kadar beklemişti. Aimee artık okula otobüs ile değil, yürüyerek gidiyordu ve bir sahnede spor ayakkabı giydiğini de görebilirsiniz.



Gelelim Meave'e. Meave Otis'e olan duygularını açmış ve Otis'in kafasını allak bullak etmiştir. Otis Ola ile beraber olsa da hala Meave'i sevdiğini anlamıştır. Zaten bu olaydan sonra Ola Meave ile görüşememesini söylemiş. Otis'e bir tercih hakkından bulunmasını istemiştir. Otis Ola'yı tercih etmiş, ona onu sevdiğini söylemiş fakat Ola ondan ayrılmıştı. Çünkü Ola 2 gecedir rüyasında Lily'i görmekte ve ondan hoşlandığı anlamaktaydı. Bu durumda Otis Meave'ye attığı bir daha görüşmeyelim mesajıyla mahvolmuştu. Meave zaten annesinin eve geri gelmesi ile tekrardan bir adapte olma süreci ile boğuşurken, bir yandan Otis duygularına karşılık böyle şeyler yapıyordu. Meave aynı zamanda okulun bilgi yarışmasına katılmış ve odaklanması gereken şeylere annesi yüzünden odaklanamamıştı. Annesi iş bulmuş fakat kovulduktan sonra tekrar uyuşturucuya başlamıştı. Meave annesini ihbar etmiş ve küçük üvey kız kardeşine bakamayacak durumda olduğunu söylemiştir. Annesi Meave'nin bu yaptığına sinirlense de elinde başka seçenek kalmamıştır. Diğer yandan da yeni taşınan komşusu Isaac ondan hoşlanmaya başlamıştır.





Otis'in Ola ve Meave'e yaşanan olaylardan sonra bir güç gösterisi yapma gereği duyduğu partiden bahsedeyim sizlere. Bu partide aslında yalnızca 10 kişiden oluşturulmak istense de Eric olayı abartmış ve hemen hemen 150 kişiye parti olacağını söylemiştir. Otis partide sarhoş olmuş ve herkesin gözü önünde Ola ve Meave'e kırıcı sözler söylemiştir. Meave partiye Isaac ile gelmiştir ve Otis onları kıskanmıştır. Ertesi gün kendisini Ruby ile yatağında görünce işler pek de Otis'in istediği gibi gitmemiştir. Otis hayalindeki kadın ile olmasa da artık bakir değildir. Fakat ben nedense Ruby'in yalan söylediğini, olayları kızıştırmak istediğini düşündüğüm için pek inanmıyorum. Artık göreceğiz.

Jackson'ı unutmadan okulun en zeki öğrencisi Viv'den ders çalışma konusunda yardım ister. Çünkü yüzmek istemediği için elini ağırlığın altına koyup bir süre yüzemeyecek şekle getirmiştir. Jackson Viv ile ders çalışırken eğer bir daha yüzemeyecek durumda olursan alternatif olarak bir şey bulması konusunda öneride bulunur ve dramaya kaydolur. Romeo rolü artık Jackson'ındır. Meave'i hala unutamamıştır. Viv'e yüzmek istemediğini ama ailesinin zoru ile bunu yaptığından bahseder. Jackson ailesine bunu söyleyemez fakat Viv bunu söylemek zorunda kalır. Jackson'ın annesi kendisinin bunu başaramadığını ve oğlunun bunu başarabileceğine inandığı için ondan yüzmesini istemiştir. Fakat oturup konuşmuş ve Jackson istemediği bir şeyi yapmayacaktır artık. Viv de birlikte oldukları bilgi yarışması takımından Dex'i sever. Bunun için Jackson'dan yardım ister fakat konuşmasını ilerleten Viv, Dex'in sürekli olarak kendisini övdüğünü görür ve ondan pek de hoşlanmadığını anlar.



Ve gelelim benim en sevdiğim kısım olan kadın dayanışması bölümüne. Bayan Emily hakkında okulun duvarlarına ve aynalarına çirkin bir yazı yazanın kim olduğunu öğrenmek istemiştir. Bunu kızlardan birinin yapacağını düşünen Bayan Emily kızlara ceza verir. Fakat hiç birisi bunu yapmamıştır. Kızlar cezadan sıkılır ve hepsinin ortak yapabileceği bir şey yapmak isterler. O da Aimee'nin taciz olayı üzerine tek tek yaşadıkları olayı anlatmalarıdır. Kızlar bir bütün olup erkeklerin ne kadar tuhaf olduklarını ve onları boş vermeleri gerektiklerini düşünürler. Adam'ın Ola ve Eric'i götürdüğü zırvalıkların olduğu mekana giderler. Tüm sinirlerini atarlar ve kadın dayanışmasının önemini hep beraber anlamaya başlarlar. Diğer sabah Aimee ile birlikte otobüse binerler ve onun korkusunun geçmesini sağlarlar.


Sona gelecek olursak Meave ve Otis maalesef yine beraber olamazlar. Evine giden Otis, Meave'in orada olmadığını görür ve Isaac'e ona mesajına bakmasını ve geldiğini söylemesini ister. Fakat Isaac mesajı siler ve  Jean hamiledir.
2.sezon burada biter. 

3.sezonda görüşmek üzere... Umarım ki çıkar :)



Yorumlar

Popüler Yayınlar