Yeniden Dirilme Şansınız Olsa Ne Yapardınız? Abyss Hakkında Söylemem Gerekenler! (Spoiler İçerir!)

Netflix'in geçtiğimiz yıl yayınlamış olduğu Abyss dizisini sindire sindire izlemenin verdiği keyifle sizlere yazmak istedim. Kore yapımı olan Abyss'in Türkçe anlamın ''Uçurum'' demek. Yoo Jewon'un yönetmenliğinde 16 bölümden oluşan bilim kurgu türünde bir dizi. Baş rollerinde Park Bo Young, Ahn Hyo- Seop ve Lee Sung-Jae'nin rol aldığı Abyss ilk bölümde beni ''Acaba izlemesem mi? Nasıldır'' diye düşündürttü. Fakat ilk bölümün sonuna gelmeden bunları söylemiş olmama üzüldüm. Çünkü gerçekten de sizi içine sürükleyen bir konusu var Abyss'in.










Konusu

Cha Min adında bir adamın evlenmek üzere olduğu bir zamanda hayatından vazgeçmesi isteği üzerine kendisini bir binanın üzerinden atabileceğini ve ölsem daha iyi olur diye düşünebileceği bir durumda sevgilisi Hee Jin'in onu araması ve ondan yardım istemesi ile başlar. Cha Min yakışıklı değildir, hatta Hee Jin'e göre tipsizdir. Fakat zengin bir adamdır. Lan Kozmetik'in sahibidir. Cha Min'in ilk sevgilisi olan Hee Jin'i sevmekten başka bir şeyi yoktur. Hee Jin ile onu 30 yıldan beri arkadaş olduğu Ko Se-Yeon tanıştırmıştır. Ko Se-Yeon ile hayatları hep dip dibe ama arkadaşlıktan öteye geçemeyerek dolmuştur. Ko Se- Yeon da Cha Min'in tersine çok güzel ve popüler bir kadındır. Kendisi savcıdır. İşinde başarılıdır.





Asıl konumuza dönersek Cha Min evin tepesinden atlayamadan onu iki uzaylı kaçırmış ve ona bir yaşam hakkı daha sunmuşlardır. Ellerindeki Abyss ile onu ruhuna döndürmüşler ve bambaşka birisi haline getirmişlerdir. Cha Min artık çok yakışıklı bir adam olmuştur. Bu durumda kimsenin onu tanımayacağı da aşikar tabi. Dünyaya tekrar gittiği sırada Ko Se-Yeon'un onu evine çağırması her şeyi değiştirecektir. Cha Min, Ko Se-Yeon'a giderken yerde yatan bir adam görür. Abyss'i onun üzerinde kullanır. Böylece Ko Se-Yeon'un savcı arkadaşı Soo-Hyun ve Oh Young-Cheol tarafından öldürülmesine engel olamaz. Ölen Ko Se-Yeon'un üzerinde Abyss'i dener ve o da bambaşka biri haline dönüşür. Ko Se-Yeon artık sıradan çok da güzel olmayan bir kadın olmuştur.





Ayrıntılara girmeden anlatmaya çalışacağım. Cha Min ve Ko Se -Yeoun defalarca ölmüş ve canlanmışlardır. Bunun sebebi suçlu olan Oh Young- Cheol ve Soo-Hyun'dur. Fakat sonunda ikisi de hayatlarından çıkar ama bu sefer de Abyss'i son kez Ko Se-Yeon için kullanan Cha Min Abyss'in sahibi olduğu için adeta toz olup uçar. 3 yıl sonra geri döner ve mutlu son.



Dizide en çok karakterlerin arkadaşlıklarını, sevgilerini utanmadan, sıkılmadan gösterdiklerine tanık oluyoruz. Kore dizilerinde sevdiğim şey de bu belki sıradanlar belki değiller ama sevgilerini birbirlerinden saklamayı pek sevmiyorlar. Ki bu dizi üzerinde konuşacak olursam sevdiğiniz insanları kaybetme şansının oldukça yüksek, siz onlara her fırsatta sarılın, her zaman onlara sevdiğinizi söyleyin. Çünkü elinizden ne zaman kayıp gideceklerini bilmeden yaşarsınız. Farkında olmadığınız bir zamanda bakmışsınız yoklar. Cha Min'e Abyss 30 yıldır yanında olan kadını daha çok sevmesi ve onu asla bırakmaması için bir şans olarak verildi. Tek şansınız var ve onu iyi değerlendirin...


Yorumlar

Popüler Yayınlar