KAMPTA YEMEK PİŞİRME YÖNTEMLERİ NELERDİR?

KAMPTA PİŞİRME YÖNTEMLERİ NELERDİR?

Maalesef virüs yüzünden tatil yapamayacak olan insanlar kampa yönelecektir diye düşünüyorum. Ben de kampta işinize yarayacak birçok pişirme yöntemi paylaşacağım. Öncelikle yanınıza hafif parçalar almaya özen göstermelisiniz. Ayrıca yemek pişirdikten sonra çevrede herhangi bir atık bırakmamaya özen göstermelisiniz. Orman yangınları maalesef insanların ihmal kârsızlığından dolayı oluyor. Sadece yanınıza çöp poşeti almanız ve tüm kullandığınız atıkları ona atmalısınız. Aslında çok basit olan bu durumu insanımız vurdumduymazlığı yüzünden etrafta bırakabiliyor. Atık kartuşlarınızı da geri dönüşüm çöplerine atmanızda fayda olacaktır. Bu durumdan sadece ormanlar değil, ormandaki canlılar da etkilenebiliyor. Onlar bizim attığımız atıkları yiyip ölmek zorunda değiller. Lütfen sadece keyfimizi kendimize yönelik yapmayalım.


1.Pişirme Yöntemi: Gazlı Ocak

Minik ve rahat taşınabilir gazlı ocak hem çok kullanışlı hem de en iyi pişirme yöntemlerinden birisidir. Sadece rüzgârlı yerde pişirmekten sakınmalısınız. Rüzgâr yanan ateşi savurduğu için gazı çabuk bitirebilir. O yüzden rüzgâr varsa da ocağın sağına soluna, önüne ve arkasına gazı koruması için taş ve ya büyük tahta parçaları koymalısınız. Böylece kısa bir sürede ocağa koyduğunuz yemeği ya da suyu kolayca pişirebilirsiniz.



2. Odun Ateşi

Genellikle ormanlık alanlarda ateş yakılması yasaklansa bile bazı ormanlık ve kamp alanlarında daha önceden kullanılmış alanlar bulunuyor. Oralarda odunlardan ve birkaç talaştan yararlanıp ateş yakabilirsiniz. Plajlarda da odun ateşini yakmak daha kolay oluyor. Güneş tam tepenizde olduğu için ateşin harlanması o kadar çabuk oluyor. Gece yakacaksanız da sabah hazırladığınız alanda yakarsanız sizin için her şey kolaylaşır.


3. İspirto Ocak

Jel ile yanan ispirto ocaklarıyla da pişirmek istediklerinizi kolayca halledebilirsiniz.


4. Kartuşlu Ocak

Çakmak gazı ile çalışan tezgâh ocakları diğer ocaklardan daha farklıdır. Diğerlerinden daha ağırdır. Araba ile kamp yapacakların işine yarayacak bir ocaktır.


5.Benzinli Ocak

Benzin ile çalışan bu ocakları ben biraz daha tehlikeli buluyorum. Tabi diğer ocaklardan biraz daha pahalıdır.


Yorumlar

Popüler Yayınlar