Uyku Tulumu İçerisinde Sıcaklık Nasıl Korunur?

Kamp yapmayı sevenler ya da yapmak isteyenlere bir başka önerim olacak. Özellikle de kışın kamp yapanlar için işinize yarayacak bilgiler vereceğim.



1.Uyku Tulumunuzu Sıcak Tutun!

Çadırınıza yerleştirdiğiniz uyku tulumunu sıcak tutmak için birçok şey yapabilirsiniz. Sıcak tutacak kıyafetler giymelisiniz. Daha çabuk ısınmanızı ve uyku tulumunun da daha sıcak olmasını sağlar.

2.Ilık Ya Da Sıcak Su

İçeceğiniz suyu ya sıcak ya da ılık olarak içmelisiniz. Vücudun ısı dengesini korumak için sizi hasta edecek ya da üşümenize neden olacak içecekler içmeniz olumsuz bir sonuç doğurabilir.


3. Sıcak Su Torbası

Evinizde kullandığınız sıcak su torbasını uyku tulumun içerisine, özellikle ayak bölgesine koyarsanız vücudunuz çabucak ısınacaktır. Vücutta en kolay soğuyan ve en kolay ısınan yerimiz ayaklarımız olduğu için sıcak tutmamızda fayda olacaktır.

4. Şapka Takın!

Ayaklardan sonra en çok üşüyen yerimiz kafa bölgemizdir. Özellikle de kulaklar soğuk bir rüzgarda hemen kızarabiliyor. Bunun için şapka hem kulakları hem de kafa bölgesini ısıtacaktır.

5. Ağız ve Burun Kısmınızı Dışarı Tutun!

Uyku tulumunda her ne kadar ısınmak için vücudumuzdaki her organı korumamız gerekse de, burun ve ağız kısmını dışarıda, uyku tulumun dışında tutmalıyız. Daha rahat nefes alıp vermemiz için şarttır.

6. Zemin Önemli!

Çadırınızı kurduğunuz yerde, uyku tulumunun altı da oldukça önemlidir. Eğer taşın üzerine yatmaya kalkarsanız daha çok üşümenize yol açacaktır. Bunun için ya çimenlik alana ya da toprak alana çadırınız kurmalısınız. Ayrıca uyku tulumunun altına bir battaniye sererseniz sizi hem güvende hem de sıcak tutacaktır. Dışarıda kar yağıyorsa da ya da zeminde kar varsa karı temizlemeden çadırınızı kurmayın.

             

7. Çorap Giyin!

Ayakların önemli olduğunu zaten belirtmiştik. Ayakların sıcaklığı için çorap giymelisiniz, özellikle de termal özellikli çoraplar giymelisiniz.

8. Enerji Verici Yiyecekler Tüketin!

Enerji veren yiyecekler tüketmeniz vücut ısınızı korumanızı sağlar. 

 


 

 


Yorumlar

Popüler Yayınlar