Rota: 12 Gebze Denizli Köyü ve Göleti

Gebze'de piknik yapılabilecek nadir yerlerden birini keşfettik. Ballıkayalar'dan biraz daha uzaklıkta, Denizli köyünün içerinde bulunan gölete yakın bir yerde piknik yaptık. Oldukça güzel ve sakin bir yerdi. Pandemi sürecinde insanların çokça olması tabi kaçınılmaz bir şey. Fakat burası diğer yerlere göre çok daha sakindi. Herkesten izole bir şekilde oturup, eğlendik. 




Burası gizli kalmış ama tahmin ettiğimiz üzere özel mülk olarak kullanılıyor. Çok ferah ve tam fotoğraf çekilmek isteyebileceğiniz bir yer. 


Burası piknik alanına giderken yol üzerindeki Denizli Göleti 

Gölette balık tutma imkanınız da bulunuyor. 




Ağaçlar salıncak ve ya hamak kurmaya elverişli. Biz salıncak kurduk. Ama daha sonradan voleybol için fileye çevirdik. 




Piknik yapmak için uygun olsa da, bence kamp yapmak için hiç de uygun bir yer değil. 
  • Çünkü güvenlik yok. Orman olduğu için hayvanların gece inme ihtimali var. Bu da hangi hayvan ile karşılaşacağınızı bilememek demek. 
  • Yakınlarda market, bakkal vs. yok. Her şeyi alıp öyle gelmeniz gerek.
  • Kapalı alanlar dışında,çokça özel mülk bulunuyor. Bu da belki özel mülk sahiplerinin kampçılardan yana olup olmadığını bilmediğimizi düşünürsek pek olur bir yanı yok. 
  • Özellikle gölün yanına kurulan piknikçilerin orada kamp yapmamasını öneririm. Çünkü göl bir adım atsan hemen ayağının altında. Etrafı çitler ile çevrilmemiş ve tehlikeli.
  • Ve her yerde gördüğümüz gibi insanlarımız çöplerini bırakmayı ihmal etmemiş. Bu kadar uzaklıkta bir yere araba ile geliyorlar, bir de poşet yapıp çöplerini ona atıp da götürmeyi bilmiyorlar. Yazık cidden.






Bu fotoğraflar oturduğumuz yerden görünen manzaraların temsil ediyor. Etrafımızın ağaçlar ile kaplanması ve kuş seslerini dinlemek oldukça rahatlatıcıydı. Bu alanlarda çok güzel yürüyüş yapabilirsiniz. Biz bir de At Kulübü'ndeki insanların atlarıyla geçtiklerini gördük, çok güzeldi. Bir anda yemek yerken atların oradan geçmesi. 

Eğer siz de evden biraz olsun uzaklaşmak isterseniz, Gebze Denizli Göleti'ni tercih edebilirsiniz. 

Yorumlar

Popüler Yayınlar