Güzellik Kalbini Hissedene Görünür!

Güzellik Kalbini Hissedene Görünür!

İngilizcesi ile Queen Of The Ring Kore dizisini izledim. 6 bölümlük mini bir diziden oluşuyor. Tatlı ve minnoş bir kız ile yakışıklı bir gencin aşkını anlatıyor.

Dizi sıradan bir hikayeyi ele almıyor. Öncelikle dizide toplumun güzellik algısının ne kadar da bayağı ve aynı olduğunu bizlere gösteriyor. Topluma göre uzun boylu, zayıf bir kadınsan eğer güzelsindir. Yüz hatların da inceyse tadından yenmez. Fakat başroldeki kızımız minyon ve hafif kilolu biri olarak karşımıza çıkıyor. Toplumun güzellik algısına aykırı bir tip anlayacağınız. Bu da dizideki rolü için 1-0 mağlup olarak başlamasına neden oluyor. Çünkü en yakın arkadaşı ondan farklı olarak güzellik algısına tam olarak uyuyor. Kızımız da arkadaşının aksine hep başarılı biri olmuştur.


Dizinin Konusu

Aşık olduğu adama kendini sevdirmeye çalışan başroldeki kızımız kendisinin çirkin olarak görmesinden dolayı ailesinden yardım ister. Annesi de aile yadigarı olan yüzüğü kızına verir. Kızına bu yüzükle sevdiği çocuğa hoşlandığı kız olarak görüleceğini söyler. Tabi başarılı da olur. Fakat hoşlandığı kadın en yakın arkadaşıdır. Olayları açıklandığında her şey farklı boyut alır.


Gerçek hayatta da artık öyle şeyler oluyor ki insanların güzellik algısı aynı olmaya başladı. İnsanların vücut ölçüleri belirli, yüz hatları daha belirgin ve genel olarak estetikli olarak karşımıza çıkmaya başladı. Bunun nedeninin tek bir güzellik anlayışının benimsenmesi ve hemen hemen herkesin birbirine özenip aynı olmaya çabalaması ile değişik bir anlayış başladı. Dizide kadın başrol elma seçerken hep çirkin elmaları seçiyordu. Hoşlandığı çocuk neden bunları seçiyorsun diye sorduğunda diğerlerini zaten alan olacak ama çirkin elmaları alan kimse olmayacak dedi. Satıcı da çirkin elmaların daha lezzetli olacağını söyledi. Aslında olay çirkin ya da güzel olmak değil, karşındaki insanın sizi nasıl gördüğüdür. Sizin dışınızı değil içinizi hatta şöyle ki ikisini birden görmektir mühim olan. Dizide de bunu anlatmaya çalışıyor. Şunu da söylemeden edemeyeceğim. Kore dizilerinin çoğunda aşkın veya sevginin tek bir şekilde algılanmaması gerektiğini konu edinen senaryolar yazılıyor. Bu bence çok güzel bir şey. Çünkü hayatımızdaki insanların tavırları, görünüşleri farklı olduğu için görmezden geldiğimiz birçok kişiyi kalbimizle ve ruhumuzla görmemiz için bizi nasıl teşvik ettiğini gösteriyorlar.


Gözünüz ile değil kalbinizle sevmeye ve hayata bu şekilde bakmaya çalışın emin olun ki daha farklı ve özel şeyler görecek ve hissedeceksiniz.

 


Yorumlar

Popüler Yayınlar