Kampta Temizlik İçin Tüyolar!

Hepimiz kampın en zor yanının temizlik olduğunu düşünürüz ama aslında oldukça basittir. Az ve öz malzeme ile kısa zamanda tüm temizlik ihtiyaçlarınızı karşılayabilirsiniz.



Nasıl Bulaşık Yıkanır?

Aslında başlığa bakıldığında oldukça basit bir şeyden bahsediyorum. Kirli tabakları vs. yıkamak için sadece su, sünger ve belli bir miktarda bulaşık deterjanı gerekir. Hatta karabinanız var ise ipe karabinayı asıp tavalarınız karabinaya bile asıp kurutabilirsiniz.  Ya da direk bezin üzerine koyup öylece kurutabilirsiniz de. Bazı kamp alanlarında çeşme olması da avantaj sağlamaktadır. Direk olarak çeşmede yıkayabilirsiniz. 

Suyunun temiz olduğu ve içilebildiği ırmak ya göllerde bile deterjana ihtiyaç olmadan işinizi halledebilirsiniz. 


Çamaşırlarınız Nasıl Yıkanmalı ve Kurutulmalıdır? 

Bu durum pek de mümkün olmayan bir şey aslında. Genellikle ücretli kamp alanlarında bulabileceğiniz hizmetlerden birisi. Eğer yanınızda bunun için bir düzenek getirdiyseniz ne ala fakat diğer türlü yine çeşme başlarında terler dökebilirsiniz. Ya da aşağıdaki beyfendi gibi kendi yıkama makinenizi yapabilirsiniz.




Bu tarz nerede olursan ol çamaşırlarınızı yıkayabileceğiniz icatlar bulunuyor.

Belki De En Önemli Şeylerden Birisi Duş

Yine söylediğim gibi ücretli kamp alanlarında tek giriş 5 ya da 10 tl'ye duş alabiliyorsunuz. Fakat dışarıdan alabilmeniz dışında kendiniz de duş yapabilirsiniz. 

Çamaşırlarınızı kurutmak için yine karabinaları kullanabilir ya da çamaşır iplerinden alıp ağaçlara asabilirsiniz. Ya da en kolay yolu çadırın üzerine koyup kurutabilirsiniz. 

Ayrıca üsteki markanın bir de kurutucusu var.




Bu şekilde bir gölgelik alıp değerlendirebilirsiniz. Duş sistemini de plastik büyük bir bidondan yapabilirsiniz. 



Bu tarz duşlar da var ama ülkemizde bunun farklı çeşitte olanları var. 

Tuvalet Neresi Olacak

Diyenler için de alın bir kovayı içine çöp poşeti koyun size tuvalet olsun. 




Ayrıca yanınıza tuvalet kağıdı, extradan su, havlu kağıt, ıslak mendil gibi temizlik ürünlerinin yanı sıra dezenfektan, kolonya gibi ürünler de almayı unutmayın. Ellerinizi sık sık yıkayın. Bunun için de önceliğiniz sabun olsun. 













Yorumlar

Popüler Yayınlar