Sen Mutlu Ol Diye... (W Two Worlds Dizisi İnceleme) Spoiler!!

Şimdiye kadar neden izlemedim dediğim bir Kore dizisi ile sizleri aşka, fantastik ögelere ve sabra boğmaya geldim. 2016 yılı Kore yapımı W Two Worlds dizisi iki farklı dünyada birleşen iki aşığın hikayesini anlatıyor.


Bir yazar tarafından W adında bir çizgi roman yazılır ve ülkede oldukça popüler bir kitap haline gelir. Fakat yazar yazdığı bu çizgi romandaki karakterlerin gerçekte var olduğunu bilmez ve kızının bir gün babasının odasına girip çizgi romanın içine çekilmesi ile bu gerçek ortaya çıkar. Oh Yeon Joo adındaki kız birdenbire yerde yaralı yatan Kang Chul'a yardım eder ve hayatı boyunca unutamayacağı şeyler yaşamak için kendi kaderini kendisi yönetmeye başlar. Artık tüm hayatı Kang Chul ile beraber gerçek dünyadan çizgi roman dünyasına doğru ilerleyerek geçer. 



Bir dizi için oldukça güzel bir başlangıç yapan senaryo diziyi bitirip sonunda ne olacak diye merak ettirecek yapıda oluşturulmuş. Bu şekilde gidişatı oldukça güzel bulduğumu söylemem gerek. Dizinin görselliği çok iyi, geçişler tam bir fantastik dizi doğrultusunda ve oyuncular izleyiciyi bayacak şeyler yapmıyor. Yapmacık hareketler ya da olur olmaz sözler sergilemiyor. Özellikle Kore dizilerinde izlediğim kadın profilinden farklı olarak Hyo- joo Han diziye cuk diye oturmuş. Daha önce hiç bir dizisini izlemedim ama kadının farklı bir çekiciliği var zaten dizide Kang Cheol'un da benim gibi düşündüğünü göreceksiniz. 



Çok fazla spoiler vermeden anlatmaya çalışacağım. Yazar Oh Sung-moo yani Oh Yeon Joo'nun babası maddi kazançlar sağlamasının dışında çizgi romanın bu kadar sevileceğine daha önceden inanmış bir karakter. Karısıyla boşanıyor ve ona boşanmadan önce başarılı olacağını söylüyor, kadın inanmasa da. Bu ikiliyi dizi boyunca pek fazla sahnede göremiyoruz. Çünkü ayrılmış ve birbirlerine o kadar da bağlı değiller. Oh Yeon Joo de bunun için pek fazla çabalayan bir karakter değil, o bu duruma alışmış anne ve babası arasında mekik dokuyor vaziyette. Şöyle ki travmatik bir durum da yaratmamış zihninde bu durum. Sadece doktor olduğu için hayatına yeni şeyler katmak isteyen bir kadın konumunda. Bu yeni şeylerden birisi de tabi ki aşk. Bu aşkı da hiç başına gelemeyecek kadar güzel bir olayla bulması diziye daha da bir orijinallik katmış. Babasına tekrar dönecek olursak yazdığı ve çizdiği şeylerden son derece memnun olsa da çizgi romandaki karakterlerin gerçek olduğunu gördükten sonra kendine geliyor. Öldürmek istediği Kang Cheol'u artık daha bir hevesle öldürmeyi planlıyor. Çünkü Kang Cheol'un bir gün bunları öğrenip kendisini öldürmesinden korkuyor ve öyle de oluyor ama yazar ölmüyor en azından bu şekilde değil. Bu kadar spoiler vermeye gerek yok. 



Yazar Oh Sung-moo'nun karakterini analiz edecek olursam kızını çok seven ve onun için ölmeyi göze alabilen bir baba. Onun mutlu olmasını her şeyden çok istiyor zaten bu çizgi romanı da onun için yazdığını göreceksiniz.




Oh Yeon-joo'ya gelirsek lise yıllarında hayalindeki erkeği ders kitaplarının arka sayfasına yazan kızımız bu hayalin bir gün gerçekleşeceğini bilmeden yaşayan bir karakter. Özellikle de bunu gerçekleştiren babası ise. Oh Yeon-joo seviyor, aşık oluyor, hayat kurtarıyor, üzülüyor ve gözyaşı döküyor. Hatta hapishanelere düşüyor.Acı olsa da Kang Cheol'a her şeyi açıklıyor ve tekrar her şeyi unutması için kalbini söküyor. 


Kang Cheol kendi dünyasında zengin ve başkan bir karakter. İlk defa hayatımın anahtarı diye nitelendirdiği kadını buluyor ve tabi o da ona aşık oluyor. Fakat ikili maalesef ki bir türlü kavuşamıyor ve sanırım dizide tek sevmediğim nokta bu. Ama hemen kavuşunca da dizinin keyfi kaçıyor.
 


Sürekli olarak bir karakter diğerini öldürüyor sonra eğer ölmemesi gereken biri ise tekrardan diriliyor. Bu açıdan çok fazla feedback var. Ana karakterler ölünce zaten ne izleyeceğiz ki. 



Eksik bir şey var mı derseniz, kitap editörlerinden sadece erkek karakter kalması ve başta karşımıza çıkan kadın karakterleri diğer bölümlerde görememiz olabilir. Sanırım olaylardan ötürü korkup kaçmalarına tanık olduk.
Hastanedeki Oh Yeon Joo'nun yanında çalışan karakterin de kızımızdan hoşlandığını düşündük ama bir sonuç çıkmadı. 
Yan karakterlerden Profesör Park ve Park So-bong'u diğerlerinden daha sık gördük. 



Dizide aşık çiftlerimizin bir kitabı vardı. O sahneler çok tatlıydı. Özellikle Kang Cheol'un ilk kez aşkı tadan bir kadın için, onun mutluluğu için kitaptaki sahneleri yaşatması daha doğrusu birlikte yaşamaları çok güzeldi. 



Kısacası dizinin kurgusu çok iyiydi ve bu tarz dizi sevenler için listenin başına eklemesini tavsiye ederim. 



Hayatınızda değer verdiğiniz kim var ise onları mutlu edin, yarın yanınızda olmayabilirler. Sevgiyle kalın...


Yorumlar

Popüler Yayınlar