Kıyıda Kalmış Yapay Güzellik: Darlık Barajı

 Şile Darlık barajı güzelliği ile insanı doğaya ait hissettirecek ölçüde doğal görünen bir yer. Fakat gitmek için çok uğraştığımız ve bir türlü yolu bulamadığımız bir yer oldu. Öncelikle navigasyonun size gösterdiği yer avlak bölgesi olduğu için baraja girmek için etrafından dolandırıyor. Daha doğrusu köyün içinden baraja ulaşabiliyorsunuz. Oldukça da engebeli ve yüksek bir girişi bulunuyor. 4x4'ü olanlar yaşadı :) 



Biz de insanların sabahın köründe gelip doldurdukları barajın yanında piknik yapma hayalinden uzakta tepeye çıkıp,ormanın içinde piknik yapma faaliyetinde bulunduk. Daha iyi ve daha güvenli oldu. Pandemi olduğu için arabamızın ve piknik alanımızın dip dibe olması hiç mi hiç iyi bir şey değil. 



Hamağımızı kurup, çayımızı, yiyeceğimizi yedikten sonra bir güzel dinlendik. En güzel yanı da ağaçların uçsuz buçaksız yapraklarına bakan manzarasını görüp uykuya dalmaktı. Sessiz sedasız, sadece yaprak ve kuş seslerini dinleyerek iyi bir hafta sonu geçirdik. 






Eğer uzaktan geliyorsanız yanınıza her şeyi almanızı öneririm. Yakınlarda market yok. Yolda gördüğünüz herhangi bir yerden alıp piknik alanına o şekilde gidin. 




Barajın hemen girişinde sizleri güvenlik karşılayacak. Bu çok çok önemli bir detay. 

Sadece hoşlanmadığımız bir şey vardı o da çöpler. Çöp kovaları var ama yetersizdi.



Barajda yüzenler de vardı. Bu da oldukça tehlikeli. Bence bu tarz yerlere jandarmanın da girmesi gerek. 



Eğer kamp için gelecekseniz de çok çok sakin bir yer. 

Yorumlar

Popüler Yayınlar