Rota:15 Mecidiye Sahili Edirne

Evet bayram geldi ve tatile gitmenin heyecanını yaşadık. Tabi aynı zamanda korkuyu da. İbrice limanı diye çıktığımız yola Mecidiye sahili ile sonlandırdık. Çünkü İbrice'ye yatınız yoksa giremiyorsunuz ve orası bir liman olduğu için pek kampa elverişli değil. Elverişli olan kısmını da kapatmışlar. Bayram olduğundan kalabalık olacağını düşünmüşlerdir ya da pis bırakan insanları limana almak istememiş de olabilirler. Zaten yılan vardı ve orada kamp yapamazdım. Böcek filan neyse ama yılan beni kamptan soğutuyor.



Mecidiye sahili Erikli'ye gitmeden hemen önce karşılaştığımız bir yer. Gittiğimiz gün toplasan 5 adet kampçının olduğu alan maalesef günden güne dolmaya başladı. Biz de 3. gün evimize geri döndük. İnsanların ne kadar umursamaz olduğunu bir kez daha görmüş olduk. Maskesiz dolaşmamaya özen gösterdik ama insanlar öcü varmış gibi baktılar bize. Halbuki pandemi bitmedi. Eee sizin ne işiniz vardı derseniz biz insanlardan çok uzağa çadır kurduk ve temas etmeden denize girdik. Fakat bazı lüzumsuz insanlar havlularımızın üzerine terli kıyafetlerini atmayı esirgemedi. Nefret ediyorum bu insanlardan. Görüyorsun başkasına ait olduğunu ve görerek böyle bir şey yapıyorsun. İnsanlar neden bu kadar duyarsızlaştı bilmiyorum. 



Denize gelecek olursak insanlığın atmış olduğu bir kaç çöp dışında su tertemiz ve berraktı. Tam istediğimiz gibiydi. Güneş çarpması dışında vücudumda bir değişiklik olmadı. 


Edirne Yolundan Bir Görüntü 


Bir konuya daha değinmek gerekirse gecenin 3'ünde gelen vatandaşlar tam bir tatil bozucu insanlarsınız ve gerçekten umursamaz, bencilsiniz. İnsanların uyuyabilme ihtimalini düşünmeyip, arabalarını kuma çıkarmaya çalışmak, sesli konuşmak ve on metre öteden çadırın çubukları nerede diye bağırmak akıllı bir insanın yapacağı şeyler değil. Evet geceden çıkıp gelmişsindir sahile ama ses çıkarma, aç fenerini, kur çadırını ve sessizce yat uyu. Bu kadar mı bir şey öğrenemediniz yahu hayattan. 



Yine her tatil yerinde gördüğümüz çöpler burada da vardı. Öyle ki martılara çok üzüldüm. Onlar insanlar sahilde otururken ve akşam 21:00'da mangal yaparken sahile gelemediler bile. Jandarma gelip de ateş yakmak yasak dese de nargile getirip yakan insanlar bile oldu. Ne diyeyim bilmiyorum. Mangal yapmanın da belli bir saati olur be arkadaş. 6-7'ye doğru yaparsın ki gece baktığımız manzarayı mangal kokuları ile donatmazsın. İnanın romantik an bile yaşatmıyorlar. Bırakın romantikliği biraz yıldızları izleyelim, kendimize gelelim dedik hayır mümkün olmadı. Müzik sesleri, kargaşa ve pis kokular.



Kendi eğlencelerimiz dışında deniz çok güzeldi. Onun dışında Mecidiye'ye gelecekseniz hafta içi gelin. 

Tuvalet ve banyo da mevcut fakat ücretli. Ama gayet temiz. 



Tente veya şemsiye almanızı öneririm. Güneş çok yakıyor çünkü.


Yorumlar

Popüler Yayınlar