Rusya'yı Ele Geçirmek Aşktan Daha Mı Önemli? The Great Dizisi İncelemesi (Spoiler!!)

Bu yıl  Hulu Tv tarafından yayınlanan The Great dizisi oyuncuları ile zaten ilgimi çekmişti. Fragmanını izleyince diziye daha da bir sempatim oldu. 



Dizinin Konusu

18.yüzyılda Rusya ve İsveçlerin tam da savaştığı zamanlarda İmparator ve saraya yeni gelen imparatoriçenin birbiri ile rekabetini izliyoruz.


Öncelikle dizi dramatik değil, yani dramatik bir öge aradım ama bulamadım. Tamamıyla komedi içeriyor. Tabi halkın yoksul kısmının yaşadığı zorlukları saymazsak. Almanya'dan gelen İmparatoriçe Catherine imparator Peter'dan hoşlanmaz. Aksine ondan nefret eder. Çünkü Peter halka acımasızdır ve hep toprak yüzünden bir çok insanın ölmesine sebep olur. Yanında huzurla yaşayan zengin halk ise Peter'ı sevse bile ona dayanmakta zorluk çeker. Peter yüceltilmeyi seven, bencil bir imparatordur. Herkesin onu pohpohlamasını, şakalarına gülmesini ve mutlu etmesini ister. Aslına bakarsanız tam bir imparator. Tek başına bir iktidar. Fakat gel gör ki başka konularda pek kafası basmayan bir imparator.

 

Düşünün ki en yakın arkadaşının karısı ile gizli gizli olmasa da kendi zevklerini yaşaması bile çok anormal bir durum. Çünkü en yakın arkadaşı bu durumdan hiç de hoşlanmıyor. Umarım 2.sezon temiz bir dayak yer imparator. Görünüşte sevimli olsa da Peter özünde tam bir canavar. 

Catherine ise okumayı seven, hayatta idealleri olan bir kadın. Peter'dan daha akıllı ve daha kurnaz. Almanya'dan Rusya'ya bin bir umutla gelmesi de bu yüzden. Rusya'yı Almanya gibi zannetmesi. Kadınların okumuş, terbiye görmüş, erkeklerinse aynı şekilde kibar olmasını beklemiştir. Fakat Catherine tam tersini gördüğünde harekete geçmek zorunda kalır. Planı ise Rusya'yı daha iyi bir hal getirmek. Bunun için de en yakınını öldürmesi gerekir. Zaten burada çok spoiler verdim. Geri kalanını siz izleyin.


Dizide dikkatimi çeken bir başka şey ise kadınların küçük gösterilmesi. Catherine bunu yıkmaya ve kadınların aslında her şeyi yapabileceğini temsil eden bir karakter. Kadınların anlamsız şeyler yapmasından çok dünyaya büyük katkıları olması gerektiğini savunan bir karakter. Aslında yaptığı doğrucu hareketler ile saraydaki tüm kadınları kendisine örnek gösteriyor. Her ne kadar başta sevilmese de onların kanına girip, onlardan biri olmayı başarıyor. Rusya'nın geleceği için Catherine büyük bir mücadele veriyor. 

Diziyi daha fazla anlatmayacağım. Ama şunu söylemeliyim ki bu yıl izlediğim en iyi dizilerden birisi The Great. Kostümler, dizideki aşklar, saflıklar, oyunculuklar ve espriler çok iyiydi. 

2. sezonu çoşkuyla bekliyorum ..





Yorumlar

Popüler Yayınlar