En İyisi Pes Etmemek (Trying Dizisi İnceleme)

 Yine konusuna bakmadan izlemeyi seçtiğim bir diziyle beraberiz: Trying. Ama izlediğime hiç pişman değilim hatta izlemesen pişman olabilirdim. Öncelikle oldukça tanınan oyuncular yok fakat bence dizinin olmazsa olmazı olan oyuncular olmasına rağmen, çok da iyi oyuncular olduğunu söylemem gerek.



Konusu

Dizide evlenmemiş ama birlikte yaşayan bir çiftin hayatına göz atıyoruz. Çift çocuk yapmak istiyor fakat her türlü yolu denese de olmuyor. En sonunda evlatlık edinmek istiyorlar. Tüm dizi boyunca onların denediği yöntemleri, pes etmemelerini ve bir çocuğa sahip olmak istemenin ne demek olduğunu gösteriyorlar. Hevesleri, çabaları o kadar güzel bir şey için ki bu durum size geçiyor.



Trying'de dikkatimi çeken önemli bir konu oldu. Yurt dışında evlatlık edineceksiniz sizi çok iyi tanımaları, belli bir terbiye olmanızı ve maddi durumunuzu araştırıp size o şekilde çocuk veriyorlar. Eski sevgililerinizden, akrabalarınıza, görüştüğünüz herkese sizin nasıl birisi olduğunuzu soruyorlar ve ona göre rapor hazırlıyorlar. Size gözleri kapalı güvenmeleri gerekiyor. Halbuki dizide bazı şeyler çatışıyor. Çünkü evlatlık edinilmesi gereken çocuklar acı çekmiş, yaralanmış, savaş görmüş çocuklar oluyor. Yani zengin bir ailenin ne kadarının bu çocukları anlayacağını tartışır durumda olduğunu anlatmaya çalışıyor dizi. Çiftimiz orta gelirli, kültür ve sanattan çok anlamayan insanlardan. Derneğe gittiklerinde kendilerinden çok daha farklı insanlar ile karşılaşıyorlar. Zengin, elit ve kültürlü. Ayrıca çoğu da meslek açısından toplum düzenine göre oldukça iyi konumda. Ama çiftimizin biri İngilizce öğretmeni diğeri de bir araba kiralama şirketinde çağrı merkezi görevlisi olarak çalışıyor. Yani bu durum diğerleri tarafından küçümseniyor. Halbuki çocuklar zenginlikten çok onunla vakit geçirmeni, oyun oynamanı ve ilgilenmeni sever. Zenginlik gelecekte onun işine yarayabilecek bir unsurdur. Tabi iyi beslenme, iyi okullarda büyütülme şansı iyi olacaktır ama orta gelirli olmanın bence bu gibi durumlarda az bir etkisi yok. Çocuğunuz etraftan görüp çok şey isteyecek ama onu yetiştirecek olan da sizsiniz. 




Dizinin bir sahnesinde çiftimiz bir kafeye yemek yemeye gidiyor ve kadın karakterimiz Nikki diğer çiftler gibi olmalıyız diye söze başlıyor. Onlar gibi kültürlü olmalıyız diyor. Jason da elindeki patatesleri dişlerine koyup karşı masadaki küçük bir kız çocuğunu güldürüyor. İşte diyor bunun kültürlü olmak ile ne alakası var, çocuklar eğlence isterler, onları güldüren, eğlendiren ebeveynler isterler. Bence çok da haklı. En azından çocuğa sıkıcı bir şekilde kültür edindirmektense onu eğlendirerek de bir şey öğretebiliriz. Mesela Nikki şehrin kültür mirası sahibi yerlerine minik minik notlar yapıştırıp, çocuklara define avının olduğunu ve tüm kağıtları bulmaları gerektiğini söylemişti, böylece çocuklar şehrin kültürel yerlerini gezmiş ve öğrenmiş oldu. 



1 sezonu 8 bölümden oluşan bir dizi. Farklı deneyimler öğrenmek isterseniz açın izleyin derim. 


Yorumlar

Popüler Yayınlar