Huzur Dolu Ormanya

 Dün İzmit'e gitmişken son zamanlarda popüler bir yer haline gelen Ormanya'ya uğramayı da ihmal etmedik. Pazar günü olmasından dolayı oldukça kalabalıktı. Pandemi nedeniyle insanların kendisini ormana, piknik alanlara atması çok normal fakat maske takmadan, hijyenli olmadan hiç bir şeyin önemi kalmıyor. Biz bu kadar kalabalığa girmenin nasıl bir şey olabileceğini tahmin ettiğimiz için öncelikle Vahşi Yaşam Alanı'na girip güzel ve yeşil yolu takip ettik. Bir kaç kişi dışında kimseyi göremedik. Çünkü hepsi Hobbit evlerinin olduğu Orman Evi'ne yığılma yaptı. Biz arka yolda oldukça güzel manzaralar yakaladık. 






Develer, ördekler ve geyiklerin (karaca) olduğu kısma doğru ilerledik. Burada dikkatimizi çeken şey ise hayvanları çitin etrafına almışlar (her hayvanat bahçesinde olduğu gibi) fakat o kadar bakımsız ki yaşadıkları yer bir insan burada yaşayamaz. Yemlerini hangi aralıklarla veriyorlar bilmiyorum fakat suyun etrafı temiz değildi. Suyun içi de aynı şekilde pisti. Hayvanların bu şekilde hapsedilmesine zaten karşıyım ama bu şekilde bırakılmaları ve ilgilenmemeleri de çok kötü bir durum. 






Biraz ilerledikten sonra karşımıza karacalar ve geyik çıktı. Çok asil hayvanlar. Arkadaşım öne eğilince geyik de başına öne eğmeye başladı. Bunun anlamı ne bilmiyorum ama oldukça şaşırtıcıydı. 



Vahşi Yaşam Alanı bittikten sonra karşınıza Yeşil göl ve Saklı göl çıkıyor. Fakat insanların fotoğraf çektirmelerinden dolayı gölleri göremedik. Aynı şekilde Orman evlerine de göremedik. Sonrasında da zaten insanları ihtiyaçlarını karşılamak için kurulan gözleme evini ve mesire alanları ile karşılaştık. Çoğu insan buraya piknik yapmaya geliyor bizim anladığımız kadarıyla. Fakat arka yolu gördükten sonra sadece piknik yapmaya gelmek anlamsız diye düşünüyorum. 



Ormanya güzel bir yer fakat biraz daha bakıma ihtiyacının olduğunu düşünüyorum. Daha çok uyarı levhaları asılmalı özellikle pandemi döneminde maskesiz dolaşan kişilerin dışarı çıkartılması gerek bence. Çünkü maskesiz dolaşmayın diye sesli uyarı yapılmasına rağmen alan içinde maskesiz dolaşan insanlar var ve görevlilerin buna acilen el atmasını gerektiğini düşünüyorum. Çöp atılması da yasaklanmalı. 



Bunların dışında girişte güzel bir kamp alanı var gitmeyi planladığımız bir yer oldu. Çünkü orası çok temiz görünüyor. 

Ormanya'ya puanımız 7/10 . 

Yorumlar

Popüler Yayınlar