Riva Elmasburnu Sahili

 Rotamız Durusu Terkos Gölü'nü gösterirken ne kadar ıssız ve karanlık olduğunu gördüğümüz için oraya gitmekten vazgeçtik. Rotamızı Riva'ya çevirdik. Daha önceden gittiğimiz için güvenli ve güzel olduğunu biliyorduk. Fakat gittiğimizde caddenin taşlandığını ve kamp yaptığımız yerde yani kumsalda artık kamp yapılamayacağını öğrendik. Taşlanmış, güzelleşmiş ama eski tadı kalmamış. O yüzden yolun yukarısına çıkıp şansımızı orada denedik. Güzel bir tepe bulduk. Biraz kalabalıktı ama mesafeliydi. İlk kez çadırımızı gece kurduk. Sesten uyuyamadık, ertesi günün gecesi hiç uyuyamadık. Çünkü bir grup erkek okey oynamaya sahile geldiler, rakı sofrası kurdular üzerine son ses müzik açtılar. Yapsınlar eyvallah ama sessiz bir şekilde yapsalar, insanları rahatsız etmeseler ne güzel olurdu. Tatlı bir diller uyarmış olsak da arkadaki hovardalardan birisi buranın uyuma yeri olmadığını söyledi. Ee sen görüyorsun burada sadece kampçı biz değiliz, etrafta bir sürü insan var, bu kadar insanı rahatsız etmek senin haddine mi peki? Kendi duyabileceğin şekilde aç müziğini dinle, keyfini çıkar sahilin ama gümbür gümbür açıp da herkesi rahatsız etmenin ne anlamı var? 





O kadar saygısız insanlar oldu ki etrafımızda, kendilerini düşünen pis yaratıklar doldu. Giydiğimiz kıyafetlerden ötürü bizi yargılama hakkına sahip olduğunu düşünenler de var tabi. Sen kimsin? Gelmişsin deden yaşında insanlarla flört ediyorsun gözümün önünde, ki bize ne ne yaparsa yapsın tabi ama insanda sabır kalmıyor, bize bakıp şu karılara bak demesi böyle insanlara düşmez. İnsanlar önce kendisine baksın sonra bizi yargılasın. Gelmişiz kaçıncı yüzyıla hala nelerden bahsediyoruz.




 Neyse kampa dönersek bu insan gibi görünen yaratıklar haricinde güzel ve bol temiz havalı bir tatildi. Yakınınızda marketler ve büfeler bulunuyor. Eksik olan her şeyi alabilirsiniz. Zaten Riva Beykoz'un bir köyü, olmaması için bir sebep yok. 



Denize girme şansımız da oldu, Eylül ayı da olsa deniz güzeldi. Sadece bol bol kayalık ve taş var. Ayağınızı acıtabilir. Ama yağmur sonrası bile deniz güzeldi. Deniz taşlarını seviyorsanız bolca toplayabilirsiniz. 






Yorumlar

Popüler Yayınlar