Çavdar Tarlası Asi Biriyle Tanıştı!

 Çavdar Tarlasında Çocuklar kitabı popüler bir kitap haline gelmeden önce okuduğum için mutluyum. Bir de üzerine filmini izlediğim için sevincim ikiye katlandı. Filmde bir de sevdiğim oyuncu varsa değmeyin keyfime. Filmden önce size biraz J.D. Salinger'ı anlatayım.







 


Yazar uzun uğraşlar sonucunda belli bir statüye ulaşmış ve kadınlardan çekmiş. Aslında size Salinger'ı anlatacağım demem filmle bağlantılı olduğu içindi. Filmde Salinger yazar olmadan önceki, yazar hali ve sonraki hali olmak üzere 3 şekilde anlatılıyor. Salinger baba mesleği sürdürmek istemediği için keyif aldığı tek şey olan yazı yazmayı kariyer amaçlı da olsa hayatında büyük bir yere koymak istiyor. Kolombiya'da okula gidiyor, hocasına karşı biraz ukala tavır sergiliyor ama hocasının onu anladığını düşündükten sonra sürekli Story dergisinde yayınlanmasını istediği kısa kısa hikayeler yazıyor. Bu hikayeleri eğer hocası beğeniyorsa, herkes beğeniyor mantığı ile yaklaşıyor olaylara. Deniyor, deniyor, olana kadar devam ediyor hikaye yazmaya. Story dergisinde yayınlandıktan sonra bile yazmaya devam ediyor. Amacı New York Times'da adını duyurmak. Eninde sonunda bu hayali gerçekleşen Salinger'ın hayatına bir kadın giriyor fakat o sırada askere gitmesi daha doğrusu savaşa gitmesi gerektiğini anlayınca her şey alt üst oluyor. Seni bekleyeceğim dediği hayatının aşkı Oona, Charlie Chaplin ile evleniyor. Yıllar sonra Alman bir kadınla evlenen Salinger onun Nazi olduğunu öğrenince boşanıyor. Bu sıralarda ise eserleri New York Times tarafından basılmaya devam ediyor. En önemli ve bilinen eseri Çavdar Tarlasında Çocuklar eseri birçok kişiyi etkiliyor ve çağın unutulmaz kitapları arasına giriyor. Gençler kendileri için yazılmış olan bu eserle kişiliklerini, dış görünüşlerini değiştirmeye hatta Holden karakterinin kendilerine ne kadar benzediklerinden söz ediyorlardı. 








Fakat Salinger bu eserinden sonra pek bir şey yayınlanmasını istemez. O istediği şeyi başarmış ve maddiyat için artık yazmayacağını sadece istediği için yazacağını söylemiştir. 







Yorumlar

Popüler Yayınlar