7'sinde İnatçıysan 70'inde De İnatçısındır! (The Lady In The Van)

 Otobüs yolculuğunda dikkatimi çekmiş ve izlemeye başlamıştım The Lady In The Van'ı. Konusu ile sizi alıp götürecek bir havası olan film. Eğer yaşlıların inat hallerinden hoşlanıyorsanız kesin izleyin derim. Gerçek bir hikayeden uyarlamadır. Aynı zamanda aynı adı taşıyan kitabı vardır. Linki aşağıda. 

https://www.goodreads.com/book/show/1389703.The_Lady_in_the_Van



Başrollerinde Maggie Smith'in rol aldığı 2015 yapımı film ile farklı bir tat almaya hazır olun.




Konusu: Miss adındaki yaşlı kadının evi karavanıdır. Oradan başka bir yerde yaşamaz. Yaşamak da istemez zaten. Tüm eşyaları o karavandadır ve komşularından sürekli olarak şikayet alır. 



Miss adlı bayanı seven bir kaç kişi dışında kimse yoktur. Çünkü oldukça inatçı ve dediğim dediktir. Ona ev tutmak isterler ama o tek sahip olduğu şey olan karavanından vazgeçmek istemez. Fakat komşuları onun karavanı yüzünden arabalarını park edemez ve bundan ötürü de şikayette bulunurlar. Ama Miss yine kendi istediğini yapar. Onu tek seven kişi Alan'dır. Onunla iletişime geçen, onunla eğlenen tek kişidir. Aslında kadını anlayan tek kişi odur. Tek dostu ve arkadaşıdır. 


              Bir de bu meraklı veletler kadını seviyorlar ama kadın huysuzluğundan kovuyorlar. 



Filmden çıkarım yapmamız gerekirse insanlar görmek istediklerini görürler. Karşındaki insan ne yaşamış da bu kadar inatla bir şeyi yapmayı sürdürüyor diye sormaz. Çünkü ona göre kendi gördükleri daha önemlidir, doğru olanın peşinden gitmez. Aslında Miss de kendi doğruları ve bildikleri dışına çıkmaz fakat Alan ona bir adım attığı için eteğindeki taşlardan bazıları dökmeye başlar. Halbuki diğerlerine göre ne kadar huysuz ve sinirli bir kadındır. Ama işte burada insanların yaklaşımı ortaya çıkıyor. Bir şeyi kötü niyetle halletmektense karşındakine durumun tersini yaşatarak bir şeyler sormayı ya da konuşmayı gösterebilirsin. 

The Lady In The Van'ın bir çok kez tiyatro gösterimleri de olmuş. Bakın aşağıda. 




Yorumlar

Popüler Yayınlar