Her Şey Bir Ekmek İle Başladı: Tune In For Love

 2019 yapımı Tune In For Love Kore filmi (Yuyeolui Eumagaelbeom) Go-eun Kim ve Hae-In Jung başrollerinin olduğu sıcacık bir yapımı.




Konusu

Küçük bir fırında tanışan iki gencin yıllar yıllar sonra karşılaşması ve bağlantılı olayları konu ediniyor.

Şöyle bir şey düşünün birinden hoşlandınız ve o kişi hapishaneden yeni çıkmış, hayatı hakkında pek fazla şey bilmiyorsunuz. Ama sevmeye ve onu beklemeye devam ediyorsunuz. Aşık olduğunuzu biliyorsunuz ve saçma olaylar yüzünden bir türlü kavuşamıyorsunuz. Yıl 1994 ve ilk karşılaşmanız bu zamanda oldu. Daha bilgisayarların yeni yeni gün yüzüne çıktığı, telefonların bir kaç yerde olduğunu bir dönemdesiniz. Şu dönemden oldukça farklı ve zor. Birine gel buluşalım demek için o insanla tesadüfen karşılaşmanız gerekecek. 5 yıl sonra onu tekrar görme fırsatınız olacak o zaman da mail üzerinden iletişim sağlayacaksınız ama mailin şifresini bilmeniz gerekecek önce. Bulunca da dünyalar senin olmuş gibi sevineceksiniz. Sonra yine kötü bir olay olacak ve bir 5 yıl daha ondan kopuk bir hayat yaşayacaksınız. Sevgili olacaksınız bu sefer de her şeyi anlatamadığınız için ayrılıklar yaşanacak. Ama sonra her şey kafanızda oturacak, anlamaya başlayacaksınız ve bu sefer haksız olduğunuzu kabullenecek ve bir işaret bekleyeceksiniz. O işaret geldiğinde huzur sizinle olacak.





Hayatımız şu an teknolojik aletlerle her ne kadar kolay olsa da, ilişkileri oluşturmak ve mahvetmek de aynı orantıda kolay hale geldi. Sevmeyi beceremeyen robotlar haline geldik. Cesareti sadece iş hayatında gösterir olduk ya da büyük paralar harcayarak cesur bir şey yapmışız gibi gördük kendimizi. Halbuki zor olan şeyler için biraz çaba göstersek hayat daha mutlu ve daha amacına uygun olacak. Bir şeyin bizde olmadığını, elimizden kayıp gittiğini görsek o şeye daha kıymetle yaklaşacağız. Sevdiğimiz insanların kıymetini bileceğiz ve ona göre yaşayacağız.



Hayatta maldan, mülkten, paradan daha önemli şeyler olduğunu göreceğiz. 


Yorumlar

Popüler Yayınlar