Cennet Böyle Bir Şey Mi Yani ? (Miracle Workers Az Spoilerlı İnceleme)

 Miracle Workers dizisini bir solukta bitirdim. Dizi konusu ile farklı bir olaya ilgi çekmeye başlıyor. 2019 yılında yayınlanmaya başlayan dizini 3 sezonu var. Başrollerinde Daniel Radcliffe, Geraldine Viswanathan, Karan Soni ve Steve Buscemi gibi isimler var. Kadro güzel, senaryo güzel aa daha ne olsun?








Dizinin Konusu

Dizini ilk sezonunda karşımıza ilk olarak Tanrı'yı temsil eden Steve Buscemi çıkıyor. Televizyonunda yarattığı insanların acı çekmesini izliyor. Sonra içeri yardımcısı Karan Soni giriyor. Tanır'nın yönettiği yer Dünya ve bulunduğu yer de cennet. Cennet'de de bölüm bölüm ayırarak çalıştırdığı insanlar var. Bunlardan ikisini de Daniel ve Gerald oynuyor. 



Dizinin senaryosunun güzel olmasının bazı sebepleri var. Onları anlatayım. Öncelikler dizi oldukça komik, yani kahkaha attıracak cinsten değil ama lan ne oluyor böyle diyerek yüzünüzde gülümsemeler yaşatabilecek cinsten. Biraz spoiler vereceğim. 




Tanrı dizide okuma yazmayı bilmeyen, fırını çalıştırmayı bilmeyen, en küçük bir şey de yardımcısını çağıran bir rolde. Anlayacağınız aptal rolünde. Bir sekreteri Rosie bir de yardımcısı Sanjay dışında kimsesi yok. Onların da bu tavırlarından dolayı Tanrı'ya bayıldıklarını söylemem yanlış olur. Sürekli olarak Sanjay'a onu sevdiğini söylüyor ama Sanjay yaptığı şaklabanlıklardan dolayı ona bir türlü sevdiğini söyleyemiyor. Hep Tamam diyor. 



Sanjay Tanrı'nın tuvaletini temizleyen, onun her işine koşuşturan ve ona bol bol fikir veren zeki adam rolünde. Bir bölümde Sanjay tanıtım amaçlı gelen muhabirlere Cennet'i tanıtmak isterken, Tanrı sürekli olarak Rosie ile birlikte notlar gönderip, Sanjay'ın işini yapmasına engel olur. Yani onsuz hiç bir şeydir Tanrı.



Rosie de sıkıntıdan ne yapacağını bilmeyen, sürekli olarak sudoku çözen bir roldedir. Ona göre işinde oldukça mutsuzdur ve Tanrı'yla çok muhatap olmak istemez. 



Craig, Cennet'in Cevaplanmamış Dualar Bölümünde çalışır. Hem de yıllardır ve hiç bir değişik yapmayı sevmez. Korkar kötü bir şey olmasından. Büyük dualar eden insanları değil de, işte eldivenini , anahtarını kaybeden insanların dualarını cevaplar. Büyük dualar edenlere dokunursa, dünyanın işleyişinin değişeceğinden korkar.



Eliza da bölüm değiştirerek Cevaplanmamış Dualar Bölümüne geçiş yapar. Craig ile tanışır ve ne kadar korkak birisi olduğunu anlar. Onunla beraber tüm dualara cevap vermek için uğraşır. Craig'in tam tersine cesur ve atılgandır.



Dizi oldukça cesur ve esprili olmuş. Tabi dini anlamda biraz ağır bir dizi ama sonuçta izlerken bunu önemsememek gerek. Çünkü yalnızca bir dizi. Herhangi bir hakaret yok. Sadece Dünya ile dalga geçiyorlar. Özellikle bunu Tanrı'nın anne ve babası yapıyor. 3 çocuğundan en aptal olanı olan Tanrı'nın Dünya gibi saçma bir yaratmasıyla dalga geçiyorlar. Onu küçük görüyorlar ve destek olmuyorlar. Belki de her şeyin aileden geldiğini, ailen sana nasıl davranıyorsa sen de öyle olursun psikolojisini en güzel burada anlatıyor. Kendisini değersiz hissediyor ve çalışanlarını köle gibi kullanıyor. 

Yorumlar

Popüler Yayınlar