Yabancı Ünlülerin Kitap Kulüpleri

 Emma Watson ve Emma Roberts'ın kitap kulüplerini takip ederken acaba başka ünlülerin de kitap kulüpleri var mı diye düşündüm. Araştırmalarım sonucunda güzel şeyler elde ettim. Bugün onlardan bahsedeceğim. 



Emma Watson'ın Feminist Kitap Kulübü 

2016 yılında Our Shared Shelf adıyla Türkçe'ye (Paylaştığımız Raf) diye çevirebileceğimiz bir kitap kulübu açtı. Derin toplumsal konuları konuşabilmek için tüm dünyadan insanları davet etti. 



Kulübü hakkında ''Herkesin kendi yolculuğu vardır, kolay olmayabilir ama size oldukça havalı insanlarla tanışabileceğinizin sözünü veriyorum. Gerçekten sevecek ve birbirinize saygılı bir şekilde bu yolda ilerleyeceksiniz. Buraya feminist ruhunuzla geldiğinizi unutmayın.'' demiştir. 



Modern feminizm hakkında '' Biz feministler olarak diğer feministlerle ilgili yüksek beklentiler içerisindeyiz ve hep birlikte hareket ediyoruz. Kötü kadın ve kötü feminist gibi kelimelerin yakıştırılması bizde rahatlık yaratıyor. Bu şekilde söylenince çok fazla güçlü olduklarını göstermiyorlar, kendimizi ve başkalarını makul olmayan standartlar içerisine sokmamamızı hatırlatıyor. Sonuçta hepimiz insanız ve öğrenme alışkanlıklarımız farklılık gösteriyor. Bu alışkanlıklarımızın olduğu yolda hata yapabilir ve hata yaptığımızda da özgür hissedebilmeliyiz.'' şeklinde konuşmuştur. 

Emma Watson Top 8 Listesi

1- The Vagina Monologues- Eve Ensler

2-My Life On The Road- Gloria Steinem 

3-The Color Purple- Alice Walker

4-All About Love: New Versions-Bell Hooks

5-How To Be A Woman- Caıtlın Moran

6-The Arganouts- Maggie Nelson

7-Persepolis- Marjane Satrapi

8-Hunger Makes Me A Modern Girl- Carrie Brownstein


Emma Roberts ve Karan Preiss

İkili Belletrist adında bir kitap kulübü kurdu. İnstagram hesaplarından her gönderilerinde uluslararası bir kitabı tanıtıyorlar. Röportaj yapıp, kitap okuyan kişilerle iletişime geçip sohbet ediyorlar. 



Emma ve Karan Belletrist'in kendi jenerasyonları için çok umut verici olduğunu söylüyorlar. 2009'dan beri Amerika'da büyüyen bağımsız kitapçıların sayısı arttı ve 2013'ten beri her yıl fiziksel kitapların satışları artmaya başladıklarını açıkladılar. Zamanlarının çoğunu telefonlara bakmakla geçiren ikili özellikle İnstagram ve Bookstagram'da bolca vakit harcıyor. ''İnstagram insanları daha derinden anlayabilmemizi ve onlara yaratıcı çözümler sunabilmemizi sağlıyor. İnsanların kişisel bakıma özen gösterdiklerini gördük. Zindelik sağlık (welness) endüstrisi oldukça genişledi ve insanlar bu endüstriye kitap okumayı dahil ederler diye düşünüyoruz. İkimizde meditasyon aracı olarak kitap okumayı kullanıyoruz. 

https://www.instagram.com/belletrist/




Reese Witherspoon

Reesesbookclub adında bir kitap kulübü açan Reese, çağdaş kadın merkezli kurgulara çokça yer vermektedir. 2017 Temmuz'da açıldı. Bir kitap popüler olmadan önce onu seçme kabiliyetine sahip bir kadındır. Hellosunshine ile iş birliğine girmiş.




https://www.instagram.com/reesesbookclub




Florence Welch

2012'de 14 yaşındaki bir fanının önerisi üzerine Between Two Book adında bir kitap kulübü açan Florence Welch,  hayranlarının okuma önerilerini bu kulüpte paylaşıyor. 


Gelişen kulübü için Welch ''  Her şey sevdiğim kitapları seçmemle başladı. İnsanların kitap önermesini sağlamak daha ilginç ve eğlenceli geldi. Onların hangi kitaplardan hoşlandıklarını duymak hoşuma gitti. Onun için bir bahaneyle onlara hangi kitapları sevdiklerini soruyorum. dedi.

Kitap kulüplerinin topluluk hissi vermesinin üzerine Welch '' Çocukken utangaç ve hassastım. Kitapları kaçış yeri olarak düşünürdüm. Benim gibi olan insanlar için bu tarz kulüpler sosyal olmak için büyük bir adım. Eminim içlerinde dışa dönük insanlar da vardır. İki kitap arasında bir enerji olduğuna inanıyorum''. şeklinde konuştu. 

Florence Welch, 2018 yılında Useless Magic adında bir şiir ve şarkı sözleri kitabı çıkarmıştır. 

https://www.instagram.com/betweentwobooks/


Sarah Jessica Parker

ALA adında bir kitap kulübü olan Sarah, American Library Association isminin kısaltmasıdır. Amerikan Kütüphane Derneği, 57.000'den fazla üye ile dünyanın en büyük ve en eski kütüphanesidir. Amaç herkesi okumayı teşvik etmek ve kütüphanecilik mesleğini aşındırmaktır. Kütüphanenin onursal başkanı olan Sarah, kitap sevgisi olduğunu oldukça belli ediyor. En sevdiği romanları almak için kütüphaneye gidiyor. 




Oprah Winfrey

Amerikalı aktris, yazar ve talk şov sahibi Oprah'ın Kitap Kulübü yaklaşık 20 yıl önce kuruldu. Genellikle kendi önerilerini, yazar röportajlarını içeren bir kitap kulübü olmuştur. 



Jenna Bush Hager

Amerikalı yazar ve gazeteci olan Jenna, Mart 2019 yılından beri Read With Jenna isimli bir kitap kulübünde okuyucularını memnun edecek kitaplar paylaşıyor. İnstagram ve Facebook grubundan her ay bir roman öneriyor ve tartışma platformu oluşturuyor.







Yorumlar

Popüler Yayınlar